Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
hidrazin - майстор
чет май 01, 2025 3:54 pmемовлаха написа:
Работа без ножчето/предпазителя
От известно време съм без ножче. Замина на някъде та са невиде... Сега чакам новия предпазител.
Свикнах при всяко отпускане на кордата да я позипиля на бетона.
(С тримера основно кося тротоара - бетонни бордюри а ограда е от лят бетон.)
Но дисбаланс не усещам. Все пак главата отпуска еднакви дължини корда...
Виж обаче ми се случи да се откъсне голямо парче корда само от единия "мустак".
Е те тогава се усеща...
:partyman:
chapara - майстор
Аз минах същия път и си купих от при Калоян, според мен доста по добър от оригинала, че без ножче е тегаво, счупи ми предпазителя, тежка усилена корда.
емовлаха - специалист
чет май 01, 2025 4:13 pmhidrazin написа:
Виж обаче ми се случи да се откъсне голямо парче корда само от единия "мустак".
Е те тогава се усеща...
Проблема без предпазителя е че , кордата е доста по-дълга от предвиденото за модела машинка, но има един друг + бързо се изхвърля тревата когато косата е без предпазителя. има и - кот докачи кордата да те замеря
Ако е грамотен човек ще си е подравни или намали кордата както ти го правиш но трябва усет, самото спиране и развъртане също е вибрация но няма как това е в просеса на работа, косенето в ниските обороти вибрацията на мотора е по голяма усеща се и въртенето на самия вал като се подпре на бедрото при косене, като се подаде повече газ всичко се стабилизира
Моя редуктор е малко над 300лв има и семеринг :-D Мога да си режа със косата и дърва за печката, не го правя.
При мен се получава следното. не усещам ако имам един край скъсан това до 3.0мм корда не помня на 3.3 как беше
понеже е със тампони косата
Изведнъж се разтоварва мотора спирам да погледна и ако трябва разглобявам да извадя една витка
Бързо от корда няма как да се разбият лагери, но като се събере всичко с не мазане, без предпазител, помпене на газта, калпави режещи гарнитури бой в пънове и израстъци и то се събира. Някой загиват от раз, случва се коси да чупят оста на коляновия вал дет е съединителя, на едно приятелче му беше изхвъркнал мотора на китаеца и беше скъсал кабелите и жилото :-D
Живи и здрави да сме радуктори и коси се правят
пишман_майстор - майстор
Това с тримерните глави и дисбаланс... де да знам... В смисъл не усещам такова нещо. Ползвам основно на малкия ни тример глава Т25 и на по-големия - Т35, както и и един особен модел S2 пак на Хуск, масивна, тежка глава с дебела корда. https://www.husqvarna.com/za/trimmer-he ... rimmy-sii/#
Косят се сериозни, дебели бурени с лекота. Харесва ми да работя с нея.
Но тя да е причината да се разбива редуктора , не вярвам . Много балансирано си се върти.
Просто вече срещнах мнения ( преди време), че самата ъглова предавка е слаб възел на модела храсторез и недоизчислена за мощността на машината. Което се припокрива и с моята преценка.
А най-големия който имаме - рядко с кордова глава ( и то с S2, ако се сложи) , основно ножове и циркуляри, но там никаква драма и малки дръвчета да резне. Редуктора му не е мръднал грам.
gogo7777 - майстор
чет май 01, 2025 10:05 pmпишман_майстор написа:

А най-големия който имаме....... основно ножове и циркуляри, но там никаква драма и малки дръвчета да резне. Редуктора му не е мръднал грам.
Кой е този модел? Трябва да заприходя един :)
пишман_майстор - майстор
Стар модел на хуск-jonsered RS51 pro .
Идентична технически с хуск 250r/252r/rx с друго решение на резервоара.
Купуван втора ръка преди много години и една от най-смислените ми покупки градинска техника.
П.п. намерих едно рекламно-образователно видео за йонсеред рс45 ( т.е. малко по-слабия им модел) , гледай след 8мин и 40сек.

Тема "Зъбни колела от редукторна глава на тример- износени?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: