Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Домашен немайстор - специалист
Имам необичаен проблем в баня, ремонтирана наскоро. Залепих тоалетната чиния със силикон за пода и веднага след това една от фугите в контакт със силикона започна да се рони. Има още 3 фуги в контакт със силикона, на които нищо им няма. Защо тази се рони? Не мога да си го обясня.

Фугиращата смес е Ceresit CE40. Оставих я да изсъхне напълно преди да залепя чинията. Банята не се използва за къпане все още, използва се единствено тоалетната, така че не би трябвало да има влага където и да е.

Почиствам фугата и на другия ден се е натрупала купчинка изронена фугираща смес:

Изображение
Изображение

След почистване на фугата:
Изображение

Другите 3 фуги под тоалетната, с които няма никакви проблеми:
Изображение
Работено е бавно, или е подготвено по-голямо количество материал, поради което се е наложило добавяне на вода към същият, защото е започнал леко да стяга.
пет май 02, 2025 1:06 pmТрифон П.Трифонов написа:
Работено е бавно, или е подготвено по-голямо количество материал, поради което се е наложило добавяне на вода към същият, защото е започнал леко да стяга.
Интересно. Не знам какво точно е правил майсторът. Ако направя локална поправка (издълбаване на 4-5 см от фугата и запълване наново), ще се реши ли проблемът според теб, или трябва целият под да се фугира наново?
Защо целият?!
Предполагам, с поправка на проблемния участък, ще решиш проблема, независимо от какво естество са причините довели до това- интересни и не чак толкова.
пет май 02, 2025 1:37 pmТрифон П.Трифонов написа:
Защо целият?!
Предполагам, с поправка на проблемния участък, ще решиш проблема, независимо от какво естество са причините довели до това- интересни и не чак толкова.
Питах дали става с поправка или ще трябва да се фугира целият под наново, защото не съм запознат и не знам дали новата фугиращата смес ще хване към старата. Но щом става, така ще направя. Много благодаря за помощта!

Тема "Фуга в банята се рони от само себе си - защо?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: