ср юли 02, 2025 2:43 pmgogo7777 написа: Ми то не остана друго освен генерацията и ауспуха да прегледаш.Няма как от изпускателната система да гасне, по-скоро може въздух да смуче ако се отваря някъде нещо като загрее.
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
DundyTheCroc
- майстор
23 мнения в "Двигател от култиватор."
DMN
- майстор
При моята мотофреза, като се наклони на една страна и угасяше.
То нали има някакъв датчик за нивото на маслото и още един, който май е за температура/прегряване. Аз ги откачих, последователно свързани са. Сега вече не ми угася, но наблюдавам нивото на маслото, и така години вече.
То нали има някакъв датчик за нивото на маслото и още един, който май е за температура/прегряване. Аз ги откачих, последователно свързани са. Сега вече не ми угася, но наблюдавам нивото на маслото, и така години вече.
DMN
- майстор
Издирих една снимка на моята от 2010г., тогава още ненавършила 2г.
За датчиците - добре, пробвал си ги, ама сега гледам, че то и прекъсвач имаше, предполагам, че и него си проверил?
Просто за протокола със стрелките съм отбелязал датчиците, а прекъсвача на тази се вижда вляво.

За датчиците - добре, пробвал си ги, ама сега гледам, че то и прекъсвач имаше, предполагам, че и него си проверил?
Просто за протокола със стрелките съм отбелязал датчиците, а прекъсвача на тази се вижда вляво.
pipilica
- майстор
Да, точно същите неща ги има и на моя мотор, има една жица която отива на магнета, тия датчици и ключа за спиране дават тая жица на маса и гасне, та откачих въпросната жица и на празен ход дори без ремък угасна.
Значи единственото което се сетих преди малко е следното. На маховика има занитен един магнит които генерира искрата в бобината, та тоя магнит от нагряването може да отслабва и да гасне поради липса на искра, защото след като угасне трябва да мине поне една минута и после пали и работи доста по-малко време отколкото студен мотор. Хубаво но няма как да го пробвам ако е от тая причина.
Значи единственото което се сетих преди малко е следното. На маховика има занитен един магнит които генерира искрата в бобината, та тоя магнит от нагряването може да отслабва и да гасне поради липса на искра, защото след като угасне трябва да мине поне една минута и после пали и работи доста по-малко време отколкото студен мотор. Хубаво но няма как да го пробвам ако е от тая причина.
DundyTheCroc
- майстор
Той маховика нали е комбиниран с перката за охлаждането, не би трябвало да загрява там, а за магнитите не знам при каква температура си губят свойствата.
Този двигател има ли регулатор на оборотите или както му викат ингилизите Governor?
Този двигател има ли регулатор на оборотите или както му викат ингилизите Governor?
pipilica
- майстор
Да, маховика с магнита е заедно с перката, ся не знам колко се нагрява и дали е от това, просто снощи това се сетих като евентуална причина да губи ток.
Да има регулатор на оборотите, но май не е от него щото като почне да прекъсва и той се опитва да дава газно нищо не се случва и гасне. Добре и него ще проверя, ще го откача и ще запаля да видя дали без него ще угасне.
Да има регулатор на оборотите, но май не е от него щото като почне да прекъсва и той се опитва да дава газно нищо не се случва и гасне. Добре и него ще проверя, ще го откача и ще запаля да видя дали без него ще угасне.
Тема "Двигател от култиватор." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература