Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
kozl - майстор
чет авг 07, 2025 6:35 pmTodorov_V написа:
чет авг 07, 2025 6:32 pmkozl написа:
Пробвай без клавиатурата.
Клавиатурата свети ли?
Не, не е светеща.
Ако на платките към бутоните няма резистори, мога да предположа, че клавиатурата не е замесена в късо съединение.
Така си мисля.
Но ако запоиш клавиатурата по начина, както е била как ще виждаш елементите на долната платка?
Todorov_V - специалист
чет авг 07, 2025 6:43 pmkozl написа:
чет авг 07, 2025 6:35 pmTodorov_V написа:
чет авг 07, 2025 6:32 pmkozl написа:
Пробвай без клавиатурата.
Клавиатурата свети ли?
Не, не е светеща.
Ако на платките към бутоните няма резистори, мога да предположа, че клавиатурата не е замесена в късо съединение.
Така си мисля.
Но ако запоиш клавиатурата по начина, както е била как ще виждаш елементите на долната платка?
Именно, за това единствено мога да пробвам каквото и да било без нея и това е.
Lutchezar - майстор
Факс хартия или от касов апарат,също стават за търсене на късото.
Бих промил всичко с изопропил.
Възможно ли е да е имало някакво намокряне с нещо?
Да е падало във чаша или да е поливано?
kozl - майстор
чет авг 07, 2025 6:53 pmTodorov_V написа:
Не точно. Аз бих ползвал лентов кабел, за да свържа клавиатурата към платката.
Е това е занимание, така или иначе и с вероятност накрая да направиш решение с :axe: като моето, описано в предишен пост за такъв уред :-D
Todorov_V - специалист
чет авг 07, 2025 7:27 pmLutchezar написа:
Факс хартия или от касов апарат,също стават за търсене на късото.
Бих промил всичко с изопропил.
Възможно ли е да е имало някакво намокряне с нещо?
Да е падало във чаша или да е поливано?
Не, за това съм много против всякакви течности около електроника. Заминавали са си така много уреди от кафенца, мафенца, че и биричка до лапотпа и айдее после реване за нов.
Това с хартията е също интересно, не че знам точно как се право, но ще разбера.
Todorov_V - специалист
чет авг 07, 2025 7:30 pmkozl написа:
чет авг 07, 2025 6:53 pmTodorov_V написа:
Не точно. Аз бих ползвал лентов кабел, за да свържа клавиатурата към платката.
Е това е занимание, така или иначе и с вероятност накрая да направиш решение с :axe: като моето, описано в предишен пост за такъв уред :-D
Не знам дали ще се справя с вариант с лентов кабел, това ще е вече повече за любителските ми способности може би.
MamaMy - майстор
Това с течностите и електрониката не е точно така. Важи само ако електрониката е захранена. Ако няма ток няма и страшно. Миеш подсушаваш и си ти. Меглио е много добър препарат за целта. Може да ползваш и гъбичка за съдове.
hidrazin - майстор
чет авг 07, 2025 7:55 pmTodorov_V написа:
Не знам дали ще се справя с вариант с лентов кабел, това ще е вече повече за любителските ми способности може би.
Не е необходимо да е точно лентов каел...
Говорим за 4х6 или общо 24 "жички" с които да удължиш връзките между основната платка и двете клавиатури.
Ама си е цирк... ще трябва да правиш 48 спойки. После да ги чистиш за да възстановиш оригиналните...
Като сметнеш време,труд, неясен резултат ... излиза по-евтино НОВО дистанционно.

Относно откриване на прегряващи елементи - има и замразяващи спрейове.
С тях се вижда много добре но и цената им е ... към 30 кинта.

Вярно, може да ги използваш няколко пъти ама при те не е така... Кога пак ще го използваш? :)
:partyman:
MamaMy - майстор
Само да си кажа, конкретното дистанционно не е с клавиатура с контактна гума. Нито един от "безцените съвети" в темата не е подходящ за случая. Почти 90% съм обеден, че всичко е следствие на замърсяване и късо в клавиатурата. Иска се правилния човек обаче. Автора няма да го поправи. :roll:
ESPACE - майстор
чет авг 07, 2025 11:19 amTodorov_V написа:
Във връзка с топлината ми беше мисълта, че ми направи впечатление, че като оставиш батериите вътре, стават топлиии и така и до ден днешен ако пробвам пак :?
Toва сега го прочетох, а трябваше с него да започнеш. Не се занимавай да запояваш каквото и да е, търси какво друго загрява освен батериите. Нещо консумира стабилно и ги разрежда бързо.

Тема "Ремонт на дистанционно за телевизор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: