пет авг 08, 2025 1:45 pmchapara написа: Прочети тук!
https://baumit.bg/files/bg/pdf_files/pd ... _17932.pdf
Има точка с червено квадратче.
Да не се смесва с други продукти.
Така че този който ти е казал за начина е пълен невежа, по мека дума не намирам. В Солидо има пластификатори, добавки за водоплътност, които правят разтвора лигав и е голям минус. Написано е че не се прави земновлажна, т.е. по гъст р-р, което доказва тезата ми. Зърнометричния състав е до, и преобладава 0,4мм.,.отново минус.
Аз препоръчах пресят измит пясък! С препоръчания от мен приготвен р-р можеш да лепиш и фугираш без свличания, според добавената вода, с по гъстичък р-р. Нахвърляш на предварително измита стена, облизваш камъка с лепило от зад и начукваш камъка. Избилия р-р го обираш оформяйки фугата. Така ще получиш каменна облицовка със 100% конкакт. Миеш на често и дооформяш фугата. Ако гониш цвят на фугата на другия ден с четка и фугировка мажеш фугите на още мократа от предния ден фуга. Пряко слънце при работа и темп. на въздуха над 25° са абсолютно противопоказни, както и на нагрята стена. И тъй като мълчиш и не четеш, таки не каза нищо за основата на лепене. Ако е тухла или слаба се анкерира арматурна заварена мрежа 6-8мм., която да остане в лепилния слой.
Ако и сега не си разбрал, здраве да е, остава за по четящи хора, надявам се![]()
С вебер ще смесвам не със Солидо. Лепило на Вебер с подова замазка на Вебер мисля да са еднакви като марка.
За основа съм направил хастарна замазка Вебер също, която е за външо и вътрешно ползване.