• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
fukarata - напреднал
Здравейте,

продължава сагата с моя паркет в стаята, част от която съм описал тук http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=13483

Вече купих естествен паркет (дюшеме), обработен с масло, с дължина 60-240см. Във фабриката ми казаха, че дългите дъски задължително ще се изметнат и имам 2 варианта:
1. силно препоръчителен: да го залепя за пода
2. алтернативен: да залепя паркетините помежду им.

Тъй като категорично отхвърлям вариант 1., с вариант 2 имам следните проблеми:
а) какво лепило да купя
б) как да не изцапам паркета докато лепя (повече внимание сигурно, но ако някой има по-оригинална идея, ще се радвам да сподели...).
в) има ли смисъл да го залепя и за подложката (6мм изофлор - в зелено на снимките).

За илюстрация намятах за 5 минути паркета (най-малките парчета) на снимките само да добия представа.
Другите пакети отворих, за да си уравновесяват влагата и темепратурата със стаята.

Прикачен файл

img_9945.jpg
img_9945.jpg (67.47 KиБ) Видяна 5318 пъти

Прикачен файл

img_9946.jpg
img_9946.jpg (69.47 KиБ) Видяна 5318 пъти

Прикачен файл

img_9947.jpg
img_9947.jpg (85.13 KиБ) Видяна 5318 пъти

Прикачен файл

img_9948.jpg
img_9948.jpg (81.06 KиБ) Видяна 5318 пъти
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Едно време дюшеметата ги даваха дебели и сухи. Ся му сменили името и ....
Дано имаш късмет!
Matchless - специалист
ами има едно силиконено EMFICRYL ,в къщи си лепих паркета с ц-200 и стана като ракетна площадка здраво,а в който и магазин за паркет да влезеш ще те насочат.За лепилото-като излезе веднага бършеш и това е,другият начин е с тиксона фугата на две допрени дъски,прегъваш дъските и рещеш тиксото по фугата ама няма смисъл.И да отвори лека фугичка някъде не е катастрофално,има силикони имитация на дърво,пълниш фугата и готово
fukarata - напреднал
Aз също се сетих за С200, тъй като мога да си го забъркам колкото гъсто искам, мога да го нанасям с четка само, където и колкото трябва и е безцветно като засъхне - т.е. и да се показва малко между дъските няма да се набива на очи.

Има ли някакви недостатъци?
EDI - майстор
Ако има вариант да се изметне, лепенето между паркетините няма да те спаси, ще заприлича на балон.Има едно лепило за дърво, викат му ПИРОН.Продава се в патрони от 330 мл, като силиконов патрон.С него си лепих пощенската кутия, която правих преди няколко дена.На някаква ацетонова основа е, но страшно здраво лепи, не пропуска вода и съхне много бързо.Не се разтича, защото е гъсто и се бърше лесно.Пък и върху маслото на лицевата страна надали нещо ще хване и да не може да се изчисти.
Аз не бих си взел подобно произведение, а бих си сложил обикновено дървено дюшеме.
Matchless - специалист
Няма.Поне аз не знам да има
vankata88 - напреднал
Ако не е таина може ли да кажеш защо се отказа от площно лепене(за замаската)
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
С200, тъй като мога да си го забъркам колкото гъсто искам
Как? В смисъл, Ц200 което аз познавам си е гъсто 200. Имаш достъп до сухо ли?
emil_v r - майстор
Vij sega Fukarata , i ne rasajdavai .

Idi kadeto prodawat bambukov паркет и купи 2 туби по 0,5л (те са с човка , не ме карай да ги снимам)
Той е от семейството на ц200 ,ц300 . Гъсто е като живковата боза .
Ех блаженни години :roll:
Мажеш сгл. каквото избие просто го изтриваш с мокър парцал .
Дagovidnite dyski neka ne te pritesniavat , ako si pritesnitelen - reji gi za kraini .
Начи реди /лепи безотговорно , когато попаднат в блок дъговидните се изправят.
Отдолу сложи вата , не лепи за замазката в никой случаи.
ОСТАВИ Т . ФУГА 1 см ОТВСЯКЪДЕЕЕ , и при вратитеее .
В противен случай ще се дигне "дунавски вални 3 бала " до третият ден.
Ако требва остави темп. деформ. фугаааа !
Без два от спец обтегачи с лента , обратен чук + малка детска щанга нищо нема да направиш .
Това е инфарктното , действай безотговорно и се не бой :evil:

Ии Н_А , русенски майстори ... , това 2 , нее Ц200 в русе завода е мн. густо , гъсто , мамка му .
Докато доде до София /Враца секи му шиба вода колкото може , и то се РАЗВОДНЯВА .
Тоест става по- рядко ,и по рядко, и се РАЗРЕЖЖДА .
Спирам утре е петък ден на майстора .
bisplus - специалист
Миналата седмица лепих най-обикновено дюшеме, зада мога да го сложа на стъпалата на една метална стълба и използвах лепило на "BISON". Бяло е но като изсъхне става прозрачно и мого здраво. Пише, че става и за паркет.

Прикачен файл

стълба.jpg
това е стълбата
стълба.jpg (50.75 KиБ) Видяна 5114 пъти

Прикачен файл

SUPER WOOD D3.gif
това е лепилото
SUPER WOOD D3.gif (27.62 KиБ) Видяна 5114 пъти
  • 1
  • 2

Тема "Какво лепило за между паркетините" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: