• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
angry - напреднал
Благодаря!

Не съм сигурен доколко е ясно, но плочките (+ някои фуги) и тръбите в стената са единственото старо нещо. Помощ ползвах само за извеждане на тръба за втора тоалетна в банята и главен кран. След като махнах вътрешната врата и каса и "обърнах", освен крана поставих нови: водомер, бойлер, моноблок, мивка със шкаф, смесител, пералня, вентилатор с клапа, сифон с клапа, осветителни тела, огледало, аксесоари за баня. Половината от нещата правя за първи път. Накрая почистих. По спомен - пералнята е 420€, бойлер 160, мивката 140...
Научих к'во е муфа, нипел, холендър, цолова резба стандарти, ППР тръби диаметри, как да лепя с поялник (купих си). Колко тефлон и кълчища да слагам, колко да натягам. Не бях барал вароциментова мазилка.
Това не е изцяло ново помещение, това не е лукс. Може би следващия път ще се хвърля по-надълбоко.
Едно на ръка идеята е да спестя пари - това помещение ми е коствало няма и 1000€. Второ - нещо да науча, а резултатът е работещо и поддържано перално с тоалетна, дето да не ме е гнус да ползвам.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
ср апр 15, 2026 12:55 amangry написа:
Благодаря!
Абсолютно в духа на форума!
MamaMy - майстор
Подкрепям напълно с една съществена забележка. Бих си поиграл няколко дена да махна старите фуги и а префугирам цялата баня. Почти няма да се разбере, че не е правена на ново. :)
angry - напреднал
ср апр 15, 2026 11:18 amMamaMy написа:
Подкрепям напълно с една съществена забележка. Бих си поиграл няколко дена да махна старите фуги и а префугирам цялата баня. Почти няма да се разбере, че не е правена на ново. :)
Чух за някакви маркери :o
MamaMy - майстор
Не е въпрос само за цвета. С времето материала за фугите става ронлив и започва да пропуска. Хубаво е да се смени изцяло. За тази цел има спец. инструменти за изстъргване на фугата. Относно материалите съм далеко от тази сфера, но знам, че не се препоръчва друго освен обикновена смес за фугиране. Аз бих се пробвал с бял цимент, но моите плочки не са бели.
https://www.google.com/search?client=fi ... 7&dpr=1.25
chapara - майстор
пет фев 06, 2026 9:00 pmangry написа:
Майсторът си е майстор:

Изображение
Ще бъда честен.
Тази реплика ме издразни, тя не е в духа на Форума.
Нищо лично, бъди жив и здрав, по скромен, но напорист. Приветствам идеята да се работи, а не да има само празни приказки👍
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
съб апр 18, 2026 2:18 pmchapara написа:
пет фев 06, 2026 9:00 pmangry написа:
Майсторът си е майстор:

Изображение
Ще бъда честен.
Тази реплика ме издразни, тя не е в духа на Форума.
Нищо лично, бъди жив и здрав, по скромен, но напорист. Приветствам идеята да се работи, а не да има само празни приказки👍
chapara, твоят дух все повече се изясня. Никак ли не щеш да броиш до 200 преди да пишеш?
chapara - майстор
съб апр 18, 2026 2:44 pmn_a написа:

chapara, твоят дух все повече се изясня. Никак ли не щеш да броиш до 200 преди да пишеш?

Нищо не ти се е изяснило!
Всичко е въпрос на възпитание, а ,,Скромността краси човека'' ☝️
На мен като са ми казвали ,,майсторе'', винаги съм отговарял: ,,Името ми е Божидар''.
Мисля че темата от моя страна е изчерпана, останалото са провокации.

А и теб съм те помолил не един път, да не ме оценяваш. Има кой да го прави.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
съб апр 18, 2026 4:32 pmchapara написа:
съб апр 18, 2026 2:44 pmn_a написа:

Нищо не ти се е изяснило!
Всичко е въпрос на възпитание, а ,,Скромността краси човека'' ☝️
На мен като са ми казвали ,,майсторе'', винаги съм отговарял: ,,Името ми е Божидар''.
Мисля че темата от моя страна е изчерпана, останалото са провокации.

А и теб съм те помолил не един път, да не ме оценяваш. Има кой да го прави.
Не съм разбрала, че преди почти три месеца angry е споменавал конкретно теб. И все пак, защо душичката ти почти три месеца страда за незнайният дух на форума?
Обери се!
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "панелка в Пловдив :)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: