• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
kozl - майстор
За разнообразие на темата.
Преди години в ерета на "металгеп" една сутрин осъмнахме без металните дръжки на асансьорните врати.
От 9 дръжки само 2 бяха оцеляли благодарение на моя намеса. На тези дръжки смених болтовете с такива със специална глава и не стават за развиване с плоска, кръстата или торкс отвертки.
Настана суматоха, защото асансьора не става за употреба, а в сервиза също нямаше дръжки :shock:
И тогава НАПРАВИСАМ и неволята сътвориха дръжки "винкелдръж", собствено производство. :roll:
Какво представлява "винкелдръж". Бързо, просто и ефикасно.
10 см. парче винкел, запилено, загладено и заварено за металната врата.
И до ден днешен се ползват.
Години след това констатирах, че асансьорните врати вече оригинално са с подобни дръжки. Е не са заварени, но наподобяват винкелдръж :-D
dyodi - специалист
Благодаря, kozl, разведри ме. :) Но е жалко, че при всичкия технологичен напредък е толкова трудно да се намери подходяща резервна дръжка за асансьор. В момента издирвам и резервна дръжка за хладилник, положението е същото, обикалям чуждестранните сайтове, но и там са се изчерпили оригиналните резервни части за хладилник, който съм купила преди 5-6 години, а няма подходяща заместваща част. От клиентския център ме изпращат към съответния сервиз, а там казват, че нищо не могат да направят. След което, тъй като не мисля, че нищо не може да се направи, тръгвам да търся решение сама. А би трябвало от фирмата или от сервиза да посочат заместваща част и откъде да се набави. Но това е друга тема, да не я коментираме тук.
vlax - майстор
ср сеп 23, 2026 1:28 pmdyodi написа:
... А би трябвало от фирмата или от сервиза да посочат заместваща част и откъде да се набави. Но това е друга тема, да не я коментираме тук.
Давай,няма проблем да коментираме.
Струва ми се,че имаш грешна представа за фирмите и сервизите.
:partyman:
dyodi - специалист
ср сеп 23, 2026 2:14 pmvlax написа:
... А би трябвало от фирмата или от сервиза да посочат заместваща част и откъде да се набави. Но това е друга тема, да не я коментираме тук.
Давай,няма проблем да коментираме.
Струва ми се,че имаш грешна представа за фирмите и сервизите.
Зависи за коя представа става въпрос: за това какви би трябвало да бъдат в идеалния случай или за това какви са в действителност.
vlax - майстор
ср сеп 23, 2026 2:35 pmdyodi написа:
Зависи за коя представа става въпрос: за това какви би трябвало да бъдат в идеалния случай или за това какви са в действителност.
И за двете
kozl - майстор
В момента издирвам и резервна дръжка за хладилник, .....
Препоръчвам да се купуват хладилници без дръжки на вратите, инак дръжка поправисам.
vlax - майстор
ср сеп 23, 2026 3:27 pmkozl написа:

Препоръчвам да се купуват хладилници без дръжки на вратите, инак дръжка поправисам.
Колежката може да взаимства идеята ти.
  • 1
  • 2

Тема "Търся черна пластмасова дръжка (топка) за асансьорна врата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: