Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
dyodi - специалист
чет сеп 24, 2026 6:40 amkozl написа:
Разбира се, че тяхното [-(
Ти съжаляваш за 1 дръжка, а те съжаляват, че не искаш цял нов хладилник :-D
kozl! :lol:
Ал_ написа:
Търсиш в yeggi дали няма нещо подходящо, и ако има - floydogi
Ал_, floydogi, зададохте ново направление на мисленето ми, благодаря! :!: Досега не знаех за yeggi, а за 3D-принтера само смътно се досещах, че може да е релевантен по темата.
floydogi - специалист
ср сеп 23, 2026 12:41 amdyodi написа:
вт сеп 22, 2026 10:46 pmfloydogi написа:
Помолете някой технически грамотен от входа да направи чертеж и ще ви принтирам няколко черни дръжки.
Благодаря, но във входа няма такъв. Ще имам предвид предложението Ви. Разбрах идеята.
Я подпрете една линийка на винтчетата и снимайте.
miliad - майстор
Голям дерт си имате.
Когато при нас възникна подобна ситуация, отидах в склад за дограми и взех дръжка-топка за входна врата.
Реших си проблемя.
floydogi - специалист
Дамата явно има естетически съображения, които и аз трудно разбирам. В крайна сметка ако новата топка не покрива небоядисаното петно може да се измисли нещо като розетка. Иначе разстоянието между отворите за винтовете е 41 мм.
iliya_i - майстор
Тази която и предложих металната е:
Изображение
Ама тя си държи на пластмасата.
То на снимката се вижда, че боята и не е перфектна.
dyodi - специалист
Здравейте! Преди да пусна темата тук, бях поработила върху нея и вече си бях купила от кварталния строителен магазин металната дръжка за асансьор, която ми препоръчва iliya_i, цвят шагрен, на Метал - Варна. За всеки случай вчера поръчах от сайта на Практикер още един брой – цвят никел, защото може да е по-подходяща, ако се стигне до монтаж на метална дръжка; преди малко ми писаха, че я изпращат по Спиди. В Практикер Пловдив вчера бяха свършили тези дръжки в магазина, затова поръчах онлайн, а на 08.09. имаха 7 бр. в магазина, което означава, че в Пловдив металните дръжки за асансьор са търсени, може би и поради настъпилата криза с дефицит на пластмасови дръжки. :) В сайта на Метал - Варна пък изобщо не намерих обявен такъв артикул. В момента изчаквам от две места да ми съобщят дали са намерили оригинална ПВЦ дръжка или очакват да получат, после ще решавам дали да се сложи метална или да се обърна към floydogi.
В комплекта с металната дръжка има две толкова дребни винтчета, че се съмнявам, че са подходящи за тежка метална врата на асансьор.
Зодия Дева съм, което се надявам да обясни моите изисквания и детайлизирането. :roll:
Благодаря на всички за полезните предложения и моралната подкрепа. Когато има развитие, ще пиша какво се случва.
Последна промяна от dyodi на съб сеп 26, 2026 9:18 pm, променено общо 1 път.
Avas - специалист
Оф, всяко ТНТ- ме на темата ще е подходящо и вероятно по-сполучливо от оригинала.
Ама, колегите питали ли са Сунай примерно. В неговият магазин за един лев, има разни чарколяци, по-добре изработени от оригиналните.
radius - майстор
Баце, пише се ТНТМ-е, ама ти не си внимавал в час, защото си блянувал по запада :lol: :lol:
Иначе твоето ТНТ си е чист динамит, леко встрани от темата.
Avas - специалист
съб сеп 26, 2026 10:56 pmradius написа:
Баце, пише се ТНТМ-е, ама ти не си внимавал в час, защото си блянувал по запада :lol: :lol:
Иначе твоето ТНТ си е чист динамит, леко встрани от темата.
Леко в страни от темата, пиши в другата тема, че тук още по-жалко изглеждаш.

Тема "Търся черна пластмасова дръжка (топка) за асансьорна врата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: