• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
devalves - напреднал
Правим ремон и се натънахме на неочакван проблем :? Стените в една от стаите бяха с постна боя, която не сме махали а сложихме боро конакт. Сега се опитваме да шпаковаме но не се получава, все остават някакви следи и не става гладко. Какво да правя, че направо ще се побъркам :headbash:
EDI - майстор
На няколко слоя.Първо един груб за запълване на грапавините и после финишен или финишни за изглаждане.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Какво е "някакви следи"?
Не става гладко ли?
devalves - напреднал
да остават грапавини и много резки
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Поредният който мисли, че "майсторлък" е евфемизъм.
Възможни причини :
Мръсна основа - непометена, ронеща се.
Недобре разбъркана шпакловъчна смес.
Калпав инструмент.
Несигурна ръка.
devalves - напреднал
Майсторище, аз ако можех, нямаше да питам нали така? Не мисля, че "майсторлък" е евфемизъм. Разбрах къде греша, но не благодарение на теб. :irre:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Я не ми викай.
Като сте разбрали и сте се оправили, то споделете тук. Веднъж заради онез които са ви били съпричастни и веднъж заради следващите със същия проблем.
То много лесно тъй да си хем нуждаещ се хем докачлив и благодарен
Майтапя се бе.
devalves - напреднал
Извинявай че си помислил че ти викам :wink: . Доста бързах затова не съм написал какво направихме. Просто не трябваше да се притеснявам - като изсъхна с шкурката оправихме положението :-D Благодаря на всички, явно все пак нямам несигурна ръка и калпав инструмент :razz: Късмет на всички които се пробват като мен!
masterval - майстор
Опитвал съм този трик с грундиране на постно - материал и време хвърлени на вятъра.
Особено контакта - ако става въпрос за розовия на Боро, той залепва за гладки повърхности и става като тънък латекс \имам предвид именно латекс, гума, а не боята, на която така й викат\. Затова си мисля, че като стигнеш до боядисване, ще се отлепи шпакловката. А грапаво е станало, защото вероятно си я бъркал ръчно и е станала по-гъста.
devalves - напреднал
Да точно за розовия става въпрос. Шпакловката е почти готова, но се надявам с латекса да нямам проблеми. Използвах борото защото беше мн трудно да се махне постната боя. Стената хич не е гладка, но борото залепна добре, и шпакловката стана доста добре(а ми е за първи път- направо майстор ще ставам :wink: ) така че се надявам латекса да хване и шпакловката да не се разлепи :?
(шпакловката я бърках с бормашина)
  • 1
  • 2

Тема "шпакловка върху много грапава стена" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: