Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
safary123 - напреднал
Здравейте приятели имам един проблем
Имам пералня Siemens siwamat plus 5331,спря да работи и замириса на изгорел бакалит и кабел.Разглобих я и се оказа че един резистор е прегорял като покрай него и четери транзистора са дали фира.
Също така и и един стабилизатор за напражение от 20в на 5в.
Дефакто цялата платка е изтрещяла вапроса ми може ли някой да ми даде някаква информаци може ли да се намери въобще от някъде тази платка те всъщност са две съедининени с кабел тип колан.
Предварително благодаря за отговорите
safary123 - напреднал
Тя пералнята е на 20 години и отгоре май ще се разделям с нея а работеше добре.
Spokoiniq - майстор
Ориент Монтана, немеца внася всякакви части за немски перални, но не знам дали не се е преместил от Дружба, виж в нета телефони, ако не има още един пич, който рециклира немско, повече Миеле, но и Бошове и Сименски изпадат, на Поп Грую 20, пряка на Ботевградско е.
safary123 - напреднал
Spokoiniq много блатодаря за отговора и помоща ти
kolaborator - специалист
Защо направо не подмениш елементите с изцяло нови?Навярно стабилизатора пръв е заминал или някой диод е пробил , но със сигурност не е от резистора!
safary123 - напреднал
за да подменя елементите трябва да знам стойностите а това е невъзможно щото са се стопили транзисторите а резистора е прегорял колкото до стабилизатора той е на две части но стойноста му се вижда.
80% съм сигорен как е станало и изгарянето,старт бутона задържаше в пласмасата когато се натискаше трябваше да се изважда жената не го е извадила и машинката цяла нощ е работила на бързи обороти сутринта бушона на ел таблото беше дал фира след като го пуснах пералнята изпуши като преди това се опита да завърти барабана

Тема "не работеща пералня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: