Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Здравейте.
Започнах ремонт на кухнята, значи имах от пода на височина 160 см лепени плочки на едната цяла стена по дължина на стаята и на стените които са на ширина на 2-те стени съответно от вратата на терасата към тази дето е цялата с плочки и от вратата на кухнята пак към нея погледнато отгоре е на "П". Днес вилнях цял ден с къртача и съборих всичко до тухла на тази стена по дължина ще слагам термо-гръб (мисля че така се води) същия материал е като плот за мивка но е по тънка плоскостта. Та въпросът ми е има ли смисъл да правя мазилка или да го слагам както е на тухлите? И ако ме посъветвате да правя мазилка, отгоре отгоре да ми нахвърляте как се прави мазилка от вар (киреч) последователността от действия ме интересуват защото не успях да намеря никаде из форума.
Идеята ми е да хвана плоскостта с дюбели и да попълня с пяна между нея и тухлите...
zmeios - специалист
И що не попита, преди да разкъртиш всичко?

Имаше ли конкретна причина да махнеш плочките зад плота, където ще е и гърба? Примерно нещо стари тръби отзад или такива... Щото ако няма, си се прецакал малко - трябваше да сложиш гръбчето и въобще всичко около плота над плочките, скривайки ги отзад.

Сега ще правиш мазилка, макар и само за колко са там 2-3 квадрата примерно. Тая работа 'директно в тухлите' няма да стане както я мислиш. Дори и да успееш да го нивелираш хубаво (което е трудно с няколко дюбела - а за пяната не искам изобщо да отварям дума).

А там където няма да има гръб кухнята, как смяташ да постъпиш... Да сложиш плочки предполагам, ама върху какво? Плочки не се лепят на тухла, а се маже отдолу. И изниква въпроса кое с каква дебелина да е, за да излязат "на едно ниво" в дълбочина гърба на кухнята и бъдещите плочки, и други такива дреболии.
Причината е че не искам плочки, тая кухня последно е ремонтирана преди 80-та година представете си какви са били плочките. Едната къса страна и 230 см от дългата ще са с гръб толкова са ми шкафчетата на мивката останалите 80 см има камина с водна риза и си мислех да го доизкарам докрая с гръб, а на 3-тата стена мислех да остане мазилка.

Тема "Ремонт кухня моля за съвети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: