• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
velsi - Почетен майстор
На моята ръкохватка има някакъв клапан. Когато си правя кафе ясно се чува момента, в който клапана отваря и водата потича. Много вероятно е да се е задръстил с разни отлагания и да стои отворен. Почти сигурен съм, че там ти е проблема.
romanpm - майстор
velsi Прав си , но при него е по-горния клапан , значи cakev , погледни отдолу където слагаш ръкохватката има цедка с болт развий всичко там като помниш последователноста трябва да изпадне пружинка с клапанче на върха и , разпъни леко пружинката с пръсти пробвай и пиши :)
velsi - Почетен майстор
При мене клапана е в самата ръкохватка! И понеже машината ми е също Saeco предполагам и при него е така. А под цедката с болта при мене няма нищо, защото при свалена ръкохватка като пуснеш помпата си тече точно като душ.
MamaMy - майстор
Току що гледах един руски сайт с устройството на различни кафе машини. Сега ще го потърся пак.
http://www.elremont.ru/small_rbt/bt_rem11.php

Много готин сайт за направи или ремонтирай сам, но на руски.
romanpm - майстор
velsi написа:
При мене клапана е в самата ръкохватка! И понеже машината ми е също Saeco предполагам и при него е така. А под цедката с болта при мене няма нищо, защото при свалена ръкохватка като пуснеш помпата си тече точно като душ.
velsi , там откъдето тече водата при свалена ръкохватка има душ смесител с болт , а над него като се свали болта е клапанчето над него има медна тръба която взема горещата вода от високото на бойлерчето и се обезвъздушава през тръбичката на чая :)
  • 1
  • 2

Тема "Малък проблм със кафе машина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: