Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
rum_sz - специалист
Някой може ли да ми обясни как се настройва каретката на форматно разкройващт циркулярл.Машината е топ метал Силистра.От 4 години работя с нея .Благодаря предварително :)
bisplus - специалист
Каретката би трябвало да си заводско фиксирана успоредно спрямо диска, тя може да се регулира само нагоре/надолу, зада се изравни спрямо плота.
rum_sz - специалист
Това е вярно че в завода се прави тази настройка. Но на 2м ряз взе да ми дава 1,5 мм отклонение
shadowman - майстор
Виж първо геометрията (ако съм се изразил правилно), вземи едно парче завърти го от четирите страни и виж диагонала и може проблема да е в линеала (или както му е истинското име) със сантиметрите.
rum_sz - специалист
На 1м на 1м няма проблеми с диагонали и прави ъгли.Става въпрос над 2м :?
bisplus - специалист
Бутни малко линиала....може би на един метър ти дава отклонение но е по малко от мелиметър и не можеш да го хванеш с ролетката. Изрежи квадрат и мери диагонала както ти каза колегата по горе. Правил сам и следното нещо....вземам едно цяло парче ламинат, опирам го по дължина на два слещуположни зъба на диска, а късата страна на линиала и ако има дори и малко отклонение се вижда, тъй като ламината е с идеално прави ъгли....освен ако не на промоция за 5лв. с подложката :-D .
maroka - специалист
Колегите са ти казали някои основни неща.

Първо трябва да си убеден, че каретата на циркуляра ти е точно на 90 градуса спремо диска. За целта режеш един детайл по 4-те страни отляво и мериш диагонали, ако всичко е ОК продължаваш нататък. Ако има отклонение регулираш каретата.

Малко повече за реглажа ето тук
rum_sz - специалист
Работата излезна много тъпа.Но да споделя с всички защото може и на друг да се случи.На каретката на линеала от лявата страна има изтеглящт се телескопичен линеал за размери над 1700мм,който влиза в основният линеал.Този линеал завършва с един профил,които се е изместил напред спрямо основният линеал и не са в една права линия,и когато се опре плоскоста тя не прилепва плътно и се получава този ефект. А това което е написал Емил съм напълно съгласен с него.А относно разклинващият нож имам 2 броя един за нови циркуляри а вторият е малко по тънък ,за циркуляри които са точени няколко пъти.А от опит повече вярвам на прав ъгъл отколото на диагонали. Мисля че всички знаете как се проверява прав ъгъл.На всички весело прекарване на празниците ,по малко с алкохола защото аз като прекаля на другият ден ходя като заключен мотопед
evdoki - специалист
rum_sz написа:
Мисля че всички знаете как се проверява прав ъгъл.
Нищо, кажи ни пак. Може някой нещо ново да научи
rum_sz - специалист
Евдоки това зевзеците нямате почивен ден :) Вземаш правият ъгъл и парче фазер,поставяш правият ъгъл на основата на фазера иудряш една черта, после обръщаш правият ъгъл иудряш втората черта ,ако двете черти си съвпадат значи ъгълът е ок. Дано си ме разбрал

Тема "Форматно разкройващт циркуляр" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: