Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
abaka - напреднал
Направо съм бясна.... Детето запали няколко бенгалски огъня наведнъж, те се нагорещиха и ги хвърлила на земята... Ей на красота:
Изображение
Опитах да го трия с мокра кърпичка ама.... не става:
Изображение
Знам, че ламината може да се подменя, но изгореното е на такова място, в ъгъла на голяма пеобразна кухня и не става подмяна, трябва да разглобим кухнята.... :
Изображение
Има ли вариант да го намажа с нещо изгореното, или .... давайте идеи че ще откача... :cry:
ebahti - майстор
емиии,май требва да откачиш :-D ,освен да фърлиш 1 чердже там...оправия нема.....освен подмяна,ама не се коси толко де-неколко петънца-голема работа :lol:
petkomz - специалист
Подмяна става и без разглобяване на кухнята ама не знам дали ще ти хареса: изрязва се на внимателно ламината на 1 см от шкафовете,подменят се изгорените парчета и след това обикаляш с первазки около шкафовете за да скриеш фугите.
Друг вариант: камък на 50-60 см около шкафовете залепен със силикон(тънка плоча около 1-1,5 см),може да мине за предварително замислено а и ще предпазва от падащи кухненски прибори,храни и др. за напред.
Дано съм бил полезен!
gorgidanchev - специалист
Смяна с ново и сатва също като ново.Нали затова са децата дани ядасват...дани радват...
gorgidanchev - специалист
То с первазки трябв да е направено...ако е застъпено под шкафовете няма за кво да съжалява...не е практично и след време пак щеше да сменя ламината.Нооооооооо детето не е виновно...Те са нащо бъдеще.УЧАТ СЕ...НЕ СЕ ЯДОСВАЙ. :headbash: :datz: УТРЕ ЩЕ ТИ МИНЕ. :idea:
abaka - напреднал
офффф, дали няма да стане да се изреже изгореното и да се замени... Някой който е слагал ламинат да сподели дали може да стане... Не разбрах начина с поставянето на первази около изрязването. Знам че е на клик система, ама ако се лепне със силикон или лепило дали няма да стане монтажа? Изрязаното ще е около 20-30см... Ще чакам и други идеи.
jameson_2001 - специалист
Без да пипаш кухнята няма как да се подмени .Ако искаш всичко да е "както преди", разглобете си кухнята и подменете ламината - на първо четене е доста трудоемко, но не толкова, колкото си мислиш. А иначе най- лесно е с някаква пътека да скриеш изгореното, но си е "временно" решение. Успех с решаването на проблема.
abaka - напреднал
Ох, и аз смятам че подмяна на изгореното с друг ламинат е идеалното решение, но кухнята е доста голяма, пеобразна, монтира я фирмата при която я поръчвахме, изобще не е мисия - направи си сам... намерих една снимка от монтажа, ето виж:
Изображение
Изгореното е в десния ъгъл, пред фурната. Ако някой се сети за вариант за подмяна на място, без разглобяване на кухнята, с изрязване, лепене или нещо подобно - да сподели по-подробно, ще чакам....
svetliopi44 - Чирак...
Мисля , че е възможна подмяната без много разправия .
Както колегата по-горе обясни , свалете первазите на кухнята и изрежете ламината (това е по-сложната част) ... при положение ,че се свалят первазите на кухнята рязането ще е под шкафовете и няма да се вижда нищо ... ако случайно някое краче на шкафа пречи ... предполагам че са на винт и може да се навие за да освободи дъската която ще махате ... внимавате да не откъснете клика на здравия ламинат ...

Прикачен файл

016730356.jpg
016730356.jpg (47.79 KиБ) Видяна 10600 пъти
bisplus - специалист
Стррува ми се, че и така няма да стане, защото разтоянието от пода до шкафа няма да е достатъчно да се надигне плоскоста зада влезе клика. Другото е, че ако на късата страна клика не е набивен, а е същия като на дългата е почти мисия невъзможна. Според мен или разглобяване и подмяна, или да се вземат две китчета в подходящи цветове и да се позапълни изгорялото. Има вариант както казва колегата по-горе с плочки но според мен трябва да се вземат така на речените "топли" плочки....крайните могат да се изрежат в по-специфична форма и да сане интересно. :)
http://www.niteragroup.com/PDF%20-%20Pr ... _Forbo.pdfза това говоря[url]
Последна промяна от bisplus на пон яну 04, 2010 9:16 am, променено общо 2 пъти.

Тема "Помощ за изгорен ламиниран паркет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: