Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
svetliopi44 - Чирак...
Зависи колега какъв е паркета ... наскоро слагах един който е само Клик ... а не клик клок ... първия е много лесен за подмяна :?:
bisplus - специалист
Да наистина ще и хубаво да се види какъв вид е ламиата.
abaka - напреднал
Мерси за предложенията! Сега разбрах за первазите, само че за да продължава да ми е гадно - сивия перваз може да се махне,на щипки е и отдолу има крачета, но черния не -на барплота е, няма крачета и не се маха, не ме питайте що- явно на фирмата-производител така и харесва... Ламината довечера ще го снимам и ще пусна снимки да видите какъв вид е, може и други идеи да ви дойдат... на вас се надявам! Още днес ще потърся нещо за китосване и ще пробвам как ще стане.
ebahti - майстор
има едни ролки от естествен корк-като тапети,има в различни разцветки....ало мислиш че ще е интересно може да сложиш (залепиш) половин-един метър там и да стане като стъпка ...все едно така е замислено
invizitor - специалист
abaka написа:
Мерси за предложенията! Сега разбрах за первазите, само че за да продължава да ми е гадно - сивия перваз може да се махне,на щипки е и отдолу има крачета, но черния не -на барплота е, няма крачета и не се маха, не ме питайте що- явно на фирмата-производител така и харесва... Ламината довечера ще го снимам и ще пусна снимки да видите какъв вид е, може и други идеи да ви дойдат... на вас се надявам! Още днес ще потърся нещо за китосване и ще пробвам как ще стане.

Ще може ли да снимаш и бара от няколко ъгъла.По-специално връзката между бара и останалата част от кухнята.Ако подозренията ми се окажат верни,ще се разминете само с няколко развивания на винтове.
abaka - напреднал
Такааа, продължавам. Значи черджета-плачета, фолио или разни стикери не ми се нравят изобщо... Взехме, че го китосахме с някакъв силикон за ламиниран паркет, с цвета на ламината уж, ама голяма свинщина стана... ей на вижте:

Изображение

Снимах една дъска от ламината, дано му разгадаете вида:

Изображение

и още тук: http://gadelinka.snimka.bg/properties/k ... 6.16759056

invizitor: за тебе специално направих цяла фотосесия, дано да има кадри които да ти подскажат нещо: http://gadelinka.snimka.bg/properties/k ... 6.16759003

Ще чакам нови идеи....
svetliopi44 - Чирак...
Вярно е станало свинщина ... :)
За ламината ... от по лошия вариант за смяна е ... но не е невъзможно ...
Аз лично не видях от снимките как е хванат перваза на бара ...
invizitor - специалист
Вариантът,при който да се освободи пространство за смяна на паркета е бара да се демонтира.Не е толкова страшно,колкото изглежда.Хванат е към шкафа с бутилките най-много с 4-5 винта (2 минути работа).Малко по-сложно е освобождаването на самият плот от водобранната лайсна и силикона,но не е невъзможно.

Тука вече има няколко варианта:1.Да се обадите на фирмата производител и да им кажете за какво става на въпрос.Идват,демонтират и после когато е готов паркета монтират.
2.Ако има някой по-сръчен от семейството,ще му трябва само винтоверт и питанки тук,ако има нещо неясно.
3.Майстор на свободна практика

Вариант 1. е най-добрия,защото те си знаят какво са правили и си поемат и гаранцията.

Това е според мен. Успех с избора на вариант!

P.S. Не му се карайте много на детенцето :)
prascho - майстор
Скъсай му ушите на детето :-D .
abaka - напреднал
Успяхме мааалко да пооправим белата. Изрязахме парчето със свинщината от ламината със ракетата и на моменти със секач, после сложихме ново парче, фугата запълнихме със силкон. Не успях да снимам, но довечера ще пусна снимки. Не е идеално, но по-бива. Хлапето се отърва от боя! :-D

Тема "Помощ за изгорен ламиниран паркет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: