Зависи колега какъв е паркета ... наскоро слагах един който е само Клик ... а не клик клок ... първия е много лесен за подмяна 
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
svetliopi44
- Чирак...
24 мнения в "Помощ за изгорен ламиниран паркет"
abaka
- напреднал
Мерси за предложенията! Сега разбрах за первазите, само че за да продължава да ми е гадно - сивия перваз може да се махне,на щипки е и отдолу има крачета, но черния не -на барплота е, няма крачета и не се маха, не ме питайте що- явно на фирмата-производител така и харесва... Ламината довечера ще го снимам и ще пусна снимки да видите какъв вид е, може и други идеи да ви дойдат... на вас се надявам! Още днес ще потърся нещо за китосване и ще пробвам как ще стане.
invizitor
- специалист
abaka написа:Мерси за предложенията! Сега разбрах за первазите, само че за да продължава да ми е гадно - сивия перваз може да се махне,на щипки е и отдолу има крачета, но черния не -на барплота е, няма крачета и не се маха, не ме питайте що- явно на фирмата-производител така и харесва... Ламината довечера ще го снимам и ще пусна снимки да видите какъв вид е, може и други идеи да ви дойдат... на вас се надявам! Още днес ще потърся нещо за китосване и ще пробвам как ще стане.
Ще може ли да снимаш и бара от няколко ъгъла.По-специално връзката между бара и останалата част от кухнята.Ако подозренията ми се окажат верни,ще се разминете само с няколко развивания на винтове.
abaka
- напреднал
Такааа, продължавам. Значи черджета-плачета, фолио или разни стикери не ми се нравят изобщо... Взехме, че го китосахме с някакъв силикон за ламиниран паркет, с цвета на ламината уж, ама голяма свинщина стана... ей на вижте:

Снимах една дъска от ламината, дано му разгадаете вида:

и още тук: http://gadelinka.snimka.bg/properties/k ... 6.16759056
invizitor: за тебе специално направих цяла фотосесия, дано да има кадри които да ти подскажат нещо: http://gadelinka.snimka.bg/properties/k ... 6.16759003
Ще чакам нови идеи....

Снимах една дъска от ламината, дано му разгадаете вида:

и още тук: http://gadelinka.snimka.bg/properties/k ... 6.16759056
invizitor: за тебе специално направих цяла фотосесия, дано да има кадри които да ти подскажат нещо: http://gadelinka.snimka.bg/properties/k ... 6.16759003
Ще чакам нови идеи....
svetliopi44
- Чирак...
Вярно е станало свинщина ...
За ламината ... от по лошия вариант за смяна е ... но не е невъзможно ...
Аз лично не видях от снимките как е хванат перваза на бара ...
За ламината ... от по лошия вариант за смяна е ... но не е невъзможно ...
Аз лично не видях от снимките как е хванат перваза на бара ...
invizitor
- специалист
Вариантът,при който да се освободи пространство за смяна на паркета е бара да се демонтира.Не е толкова страшно,колкото изглежда.Хванат е към шкафа с бутилките най-много с 4-5 винта (2 минути работа).Малко по-сложно е освобождаването на самият плот от водобранната лайсна и силикона,но не е невъзможно.
Тука вече има няколко варианта:1.Да се обадите на фирмата производител и да им кажете за какво става на въпрос.Идват,демонтират и после когато е готов паркета монтират.
2.Ако има някой по-сръчен от семейството,ще му трябва само винтоверт и питанки тук,ако има нещо неясно.
3.Майстор на свободна практика
Вариант 1. е най-добрия,защото те си знаят какво са правили и си поемат и гаранцията.
Това е според мен. Успех с избора на вариант!
P.S. Не му се карайте много на детенцето
Тука вече има няколко варианта:1.Да се обадите на фирмата производител и да им кажете за какво става на въпрос.Идват,демонтират и после когато е готов паркета монтират.
2.Ако има някой по-сръчен от семейството,ще му трябва само винтоверт и питанки тук,ако има нещо неясно.
3.Майстор на свободна практика
Вариант 1. е най-добрия,защото те си знаят какво са правили и си поемат и гаранцията.
Това е според мен. Успех с избора на вариант!
P.S. Не му се карайте много на детенцето
abaka
- напреднал
Успяхме мааалко да пооправим белата. Изрязахме парчето със свинщината от ламината със ракетата и на моменти със секач, после сложихме ново парче, фугата запълнихме със силкон. Не успях да снимам, но довечера ще пусна снимки. Не е идеално, но по-бива. Хлапето се отърва от боя! 
Тема "Помощ за изгорен ламиниран паркет" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература