Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
изгуби ми се осветлението на терасата,проверих кабела до там с мултицет , подадох фаза и нула на кабела лампата светна,интересува ме от каде се взема захранването,за девиаторните ключове говорим за панелен блок от 80-90 години,има девиаторни ключове в хола и спалнята,липсват и фаза и нула , таблото с предпазители за осветлението излиза само един кабел каде се стьрзват ,пуснах фаза и нула от контакт и се оправи ,но ме човьрка защо са се изгубили без да барам нищо
wpw - специалист
Предполагам са се загубили от някоя розетка (разклонителна кутия). При светло време спри захранването и провери розетките. Успех
viko01 - специалист
Не вярвам да има розетки в нас няма нито една.Толкова сложно са направени по земята по тавана
Johny - майстор
Горното е вярно. Връзките са по ъглите на пода и тавана. В панелките няма кутии.
ArturDent - Почти Безобиден
Johny написа:
Горното е вярно. Връзките са по ъглите на пода и тавана. В панелките няма кутии.
Да се хванем на бас, че има? Може някъде да са си ги спестили но на повечето места има.
Само някои панелки, от съсвсем края на соца нямат навсякъде кутии.
Johny - майстор
ArturDent написа:
Да се хванем на бас, че има? Може някъде да са си ги спестили но на повечето места има.
Само някои панелки, от съсвсем края на соца нямат навсякъде кутии.
Ти пък! Въобще не споря. Значи в нашата "Младост" блоковете са от края на соца и неговият е от същият тип. Чувал съм, че хлапета от електрото са си карали практиката по тези блокове. При ремонт съм виждал тези изпълнения и сигурно е така. Тук конструктивно отсъстват разкл. кутии.
илко илиев - специалист
ела да видиш при нас в гр.Разград! осветлението върви по стените и в конзолните кутии стават връзките? а контактите са по земята и връзките са от контакт до контакт,просто трябва да си шарлокс хом

Тема "тьрся схема на осветлението за терасата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: