Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
pavkatay - майстор
това с водата за платката не е ли вредно :? . аз съм гоправил като почиствам и платката и гумения маншон със силен спирт. фолиото го залепвам след това с моментно лепило. най-вероятно е паднало , защото не е било обезпрашено от остатъците на графита и не е обезмаслено.
eng.Dimitrov - помощник
Ето как реших проблема. От една железария намерих лепящо фолио, купих една лента. С перфоратор за хартия си изрязах кръгчета, почистих хубаво гумените кочета от останалото графитно покритие със силен спирт и налепих кръгчетата. Ще споделя колко време ми е изкарало. :)
Gadnyara - специалист
Честито!
А за останалите с подобен проблем и безценно (ненамираемо) дистанционно добре работи и друг вариант!
Купувате си графитен спрей и... пръскате!
Аз ползвам един такъв (500ml) от над 10 години и през 2-3 си 'възстановявам' едно RC за JVC Receiver....универсално RC не става.
Йорданов2 - специалист
Преди всички направи-сам мерки препоръчвам т. 1 от "pavka".
Правя го само с веро и топла вода - гумите и платката. Ако бързате - обдухване. Ако не бързате - сглабяте на другия ден. И бъдете сигурни в батериите.
Момчета, да питам и аз за моето дистанционно (на телевизор LG).
Значи от няколко месеца насам си работи, когато си иска. Един ден работи, на другия - не, на следващия пак си работи. Обикновено когато го нагрея силно с печката и тръгва. Но напоследък съвсем отказа. Сменях батерии, чистих го, но нищо не помага. Та искам да ви питам къде според вас е проблема и как мога да го поправя.
Pawel написа:
Момчета, да питам и аз за моето дистанционно (на телевизор LG).
Значи от няколко месеца насам си работи, когато си иска. Един ден работи, на другия - не, на следващия пак си работи. Обикновено когато го нагрея силно с печката и тръгва. Но напоследък съвсем отказа. Сменях батерии, чистих го, но нищо не помага. Та искам да ви питам къде според вас е проблема и как мога да го поправя.
Нищо не отговорихте, момчета.......
бат Вальо - специалист
Не е много по темата, ама е в контекста.

Аз да споделя за моето дистанционно или по-точно телевизор.
След двегодишна експлоатация (мина гаранцията) на LCD LG дистанционното спря да работи. След около 5-6 месеца спря и телевизора. За да не остана за дълго без телевизор реших да го отворя и да погледна да не е гръмнал бушона. Всичко по захранващата платка беше наред. Попитах Гугъл за подобни проблеми и открих, че производителя слагал някакви китайски или гадни корейски кондензатори. Отидох до магазина и си купих срещу 5 лв 10 кондензатора и ги смених. Телевизора ми сега е пушка, а и дистанционното тръгна.
В много от случаите проблема е в лоша спойка.
Специално на дистанциооните им се отлепят пластинките които държат батериите.
Не разбрах дистанционното как е тръгнало... след като си оправил телевизора или след залепване на пластинката за батериите?
pavkatay - майстор
и моето лсд - ЕЛ ДЖИ ,което е на 2,5 години от 2 месеца сутрин много се чуди дали да започне работа :-D . премигва червена, зелена лампичка... докато накрая засега започва да работи,ама докога :?
бат Вальо - специалист
И телевизора и дистанционното тръгнаха след смяна на кондензаторите.

Тема "Ремонт на дистанционно за телевизор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: