Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Имам проблем, какво липило да купя за да залепя ламарина неръйдавейка за гитенаксов плот, но не само за очи, а да е здраво и трайно.
masterval - майстор
Лепила много, например неопреново и др. но дали ще се слагат горещи тигани отгоре? Това е по-важното. Не че няма високотемпературни лепила, просто трябва да знаеш какво да търсиш.
Не чак горещи тигани, повече ми е за хидроизолация и обновяване. Става въпрос за кухненски плот на каравана който не мога да сменя защото всичко ще се разпадне ако го разглобя, а и не съм виждал такива шпервани плоскости. По лесно ми се струва да го облеча с неръждавейка на която ще направя и берт към стената за да пази от влагата при миене на мивката.
lenko71 - специалист
Силикон, ама не акрилен.
какъв силикон като намажа ламарината и силикона исъхне се отлепва като лист?
lenko71 - специалист
Нещо не мога да схвана. Искаш да кажеш че слагаш силикон на ламарината, поставяш я в/у гетинакса и след няколко часа ламарината се отлепя, така ли?

Ето например с този:
Изображение
Takezo Sensey - модератор
Може да опиташ и с "монтажно лепило" на бизон, уж лепи всичко към всичко.
http://www.profix.bg/plugins/content/co ... content.24
POXIPOL-а, също ще го залепи, но ще ти трябват доста тубички . :wink:
housedoktor - майстор
В Англия ги лепянме с Грипфил или Пинкгрип -монтажни лепила .Първо се почиства ламарината от мазнинии се лепи смело .От лепилата на нашия пазар май Хенкел и Ден Бравен най ми допадат
Благодаря на всички за съветите, ще опитам с Bison.
маджун-заварка на "сън фикс" трябва да свърши работа-лепи всякакви разнородни материали един към друг-представлява син и жълт пластелин като се смесва еднакво количество от двете и се омесва с ръце докато придобие зелен цвят и след няколко часа е напълно изсъхнал,като си мисля че ламарината трябва да я зашкуриш с някоя по едра шкурка.

Тема "Съвет за лепило за неръждавейка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: