Скоро взех апартамент и имам проблем с една външна /фасадна/ стена от стъклени тухли с размери 2,20м на 2,50м, която в студено време е постоянно в конденз /направо тече/. Стаята е кухня. Отделихме я от хола с плътна завеса за да падне температурата и да има по-малко конденз, сега е около 15градуса в нея , но все си е тая.
Външна изолация знам че е решение, но на този етап и само заради 5кв.м. да изолирам цели 100 не ми е по възможностите.
Мисля че трябва да се изолира със стериопор 5см върху нея отвътре и после ред итонг 5см или кнауф.
Друг вариант да се сложат профили, вата и кнауф, но незнам дали няма да пропие с времето през ватата и да стигне до кнауфа и да го мокри?!??
Незнам и какви материали да ползвам за залепване върху стъклените тухли ?!?
За светлина не ме притеснява защото срещу нея има голям прозорец със стъклопакет към остъклена тераса.
Помагайте със съвети и решения, ето и снимки.
Външна изолация знам че е решение, но на този етап и само заради 5кв.м. да изолирам цели 100 не ми е по възможностите.
Мисля че трябва да се изолира със стериопор 5см върху нея отвътре и после ред итонг 5см или кнауф.
Друг вариант да се сложат профили, вата и кнауф, но незнам дали няма да пропие с времето през ватата и да стигне до кнауфа и да го мокри?!??
Незнам и какви материали да ползвам за залепване върху стъклените тухли ?!?
За светлина не ме притеснява защото срещу нея има голям прозорец със стъклопакет към остъклена тераса.
Помагайте със съвети и решения, ето и снимки.