• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
bisplus - специалист
Може да стане и ако се сложи само една рамка и голям стъклопакет...така ще се изолира и пак ще си преминава светлината.
bisplus написа:
Може да стане и ако се сложи само една рамка и голям стъклопакет...така ще се изолира и пак ще си преминава светлината.
така е най-добре за мен, че няма да се занимавам, а дограмаджиите ще си го направят, но дали конденза няма да се появи на стъклопакета тогава?
8180 - майстор
laptopfen написа:
но дали конденза няма да се появи на стъклопакета тогава?
Възможно е.
Да доразвия идеята - вместо стъклопакет - многослоен поликарбонат. По-добро ще е като ТИ от стъклопакет, пък и по-леко, възможно и по-евтино, по-безопасно.
Няма да е толкова красиво, но с малко фантазия дефектът може да стане ефект с някаква декорация, примерно.
Лесно е за "Направи сам".
batkotony - специалист
8180 написа:
laptopfen написа:
Възможно е...
Според мен ,ако се остъкли с хубава PVC рискът да се появи конденз отново е повече от минимален.Просто трябва да се уплътни надеждно между дограмата и светлия отвор на стената и няма да има проблем.Но не е най-евтиното решение все пак... :)
8180 - майстор
batkotony написа:
Според мен ,ако се остъкли с хубава PVC рискът да се появи конденз отново е повече от минимален.
Тъй де, ама ако беше така, доста от питанията в този Форум нямаше да ги има.
С което не казвам, че проблемът е в стъклопакета.
То и тези ст. тухли са почти стъклопакет.
sabi69 - специалист
Аз бих залепил 2-3 см. фибран за ст.тухли с пяна за стиропор, после изграждаш една стеничка от итонг 5 или 7,5 см. -- отгоре една хубава шпакловка с мрежа и си решаваш проблема.
BAlexandrov - специалист
8180 написа:
laptopfen написа:
Възможно е.
Да доразвия идеята - вместо стъклопакет - многослоен поликарбонат.
И аз съм За тази идея - светлина е винаги хубаво да има, а стъклото е проблемно.
Johny - майстор
Чета и се чудя. Ако си решил да закриваш стъклените тухли, то най добре си иззидай стена с 20-25 см. итонг и после нямаш грижи. Ако искаш да ги оставиш, което е по-красиво, постави рамка със стъклопакет, дори единично стъкло, а между тухлите и стъклото постави 3-4 нишки реотан примерно 100-150 вата и няма да имаш никаъв конденз.
В Сибир, където температурата достига до -55оС, стъклата, като замръзнат есента и се рзмръзват чак месец май. Аз бях поставил между двете черчевета по два реотана, свързани последователно и моите стъкла никога не замръзваха. А тук говориме за съвсем други температури, а и може да не е включено постоянно, за да не се набутваш за ток.
sabi69 написа:
Аз бих залепил 2-3 см. фибран за ст.тухли с пяна за стиропор, после изграждаш една стеничка от итонг 5 или 7,5 см. -- отгоре една хубава шпакловка с мрежа и си решаваш проблема.
май този вариант ми се вижда най-добре :?
хора, дойде време за ремонта, сложих каменна вата 10см и отгоре кнауф.....и се получи това:

Прикачен файл

DSCI1714.JPG

Прикачен файл

IMAG0613.jpg

Прикачен файл

DSCI1710.JPG

Прикачен файл

IMAG0610.jpg
  • 1
  • 2

Тема "Изолация върху стена от стъклени тухли" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: