Миналата година направих една плоча в двора на открито,където да си мия колата.Майсторите дадоха нужните наклони,водата се оттича добре.Идеята ми беше да се направи замазка с цимент върху бетона още докато не е стегнал окончателно и това да е крайната фаза с отливането на плочата.Получи се в някаква степен,въпреки,че още след по-малко от месец започна горния фин слой да се люпи.Сега след зимата този процес се задълбочава и ако не направя нещо ще се появят доста вдлъбнатини и неравности,които от своя страна следващите зими ще събират допълнително вода ,респективно лед, в себе си и ще продължава рушенето.
Въпросът ми е може ли при сегашното състояние да се приложи някаква замазка,която да "запечати" горния слой на плочата.Не искам да лепя плочки и подобни истории,идеята ми е все пак за нещо ниско бюджетно...същевременно трябва да е достатъчно здраво,за да издържи автомобил.Казвали са ми,че можело да се ползва боя за пътните маркировки,но чакам вашите мнения...
За да не пускам друга тема подобен въпрос имам и за пода на един гараж,но там плочата е оставена без всякакви финосвания и сега се рони дори при ходене и измитане...Тя вече не е на открито,вътре е...
ПП.Бетона,който е използван и при двете плочи е Б20.
Въпросът ми е може ли при сегашното състояние да се приложи някаква замазка,която да "запечати" горния слой на плочата.Не искам да лепя плочки и подобни истории,идеята ми е все пак за нещо ниско бюджетно...същевременно трябва да е достатъчно здраво,за да издържи автомобил.Казвали са ми,че можело да се ползва боя за пътните маркировки,но чакам вашите мнения...
За да не пускам друга тема подобен въпрос имам и за пода на един гараж,но там плочата е оставена без всякакви финосвания и сега се рони дори при ходене и измитане...Тя вече не е на открито,вътре е...

ПП.Бетона,който е използван и при двете плочи е Б20.