Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
batkotony - специалист
Миналата година направих една плоча в двора на открито,където да си мия колата.Майсторите дадоха нужните наклони,водата се оттича добре.Идеята ми беше да се направи замазка с цимент върху бетона още докато не е стегнал окончателно и това да е крайната фаза с отливането на плочата.Получи се в някаква степен,въпреки,че още след по-малко от месец започна горния фин слой да се люпи.Сега след зимата този процес се задълбочава и ако не направя нещо ще се появят доста вдлъбнатини и неравности,които от своя страна следващите зими ще събират допълнително вода ,респективно лед, в себе си и ще продължава рушенето.
Въпросът ми е може ли при сегашното състояние да се приложи някаква замазка,която да "запечати" горния слой на плочата.Не искам да лепя плочки и подобни истории,идеята ми е все пак за нещо ниско бюджетно...същевременно трябва да е достатъчно здраво,за да издържи автомобил.Казвали са ми,че можело да се ползва боя за пътните маркировки,но чакам вашите мнения...
За да не пускам друга тема подобен въпрос имам и за пода на един гараж,но там плочата е оставена без всякакви финосвания и сега се рони дори при ходене и измитане...Тя вече не е на открито,вътре е... :-D
ПП.Бетона,който е използван и при двете плочи е Б20.
marnik - специалист
Ако има някакво такова покритие, то надали ще бъде от евтините варианти. Предлагам ти да си вземеш тротоарни плочки, който да сложиш. Миналата година си купих едни 30/30/3 см по 70 ст. парчето. Не знам колко ще са издръжливи, но тази зима изкараха без поражения. Успех!
boreto1 - специалист
Има и по скъп вариант ,къртиш замаската ,полагаш мрежа върху бетона и заливаш с фибробетон демек резултата ти е настилката като в метро
batkotony - специалист
Срещам по разни рекламни брошури някакви саморазливни,които били около 3-5мм.Дали може такава да ползвам?
boreto1 - специалист
batkotony написа:
Срещам по разни рекламни брошури някакви саморазливни,които били около 3-5мм.Дали може такава да ползвам?
Нестава само с нея ,ще се изрони
Georgi_G - специалист
Има някакво покритие от рода на саморазливните, нещо средно между боя и лак за покриване(запечатване) на подове за промишлени помещения. Характеризира се с еластичност и висока износоустойчивост, но за съжаление не мога да дам подробности от къде и колко.
Преди време във фирмата покривахме няколко складови помещения с бетонен под, но беше направено от външна фирма. От тогава никакви ядове, върху него редовно се движат колички и др. складови кари. Мие се лесно, съхне бързо и т.н.
batkotony - специалист
Eй такова нещо търся... :?
torbalan - Дървен философ
колко квадрата е?

налепи му някакъв подходящ гранитогрес...да е грапав само...
Georgi_G - специалист
batkotony написа:
Eй такова нещо търся... :?
Тогава разпитваш по фирми за промишлено строителство(складове, халета, терминали и др.)

Тема "Замазка върху плоча" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: