Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
koleto84 - специалист
Здравейте на всички!
Въпроса ми е за пералня Whirpool AWT2287/3-800.
Та пералнята я имам от около 6-години и все още работи,ама като започне да центрофугира на високите обороти само дето кълбета не прави в кухнята.Скоро и сменях единия амортисьор,лагерите са добре на звук,сменях лагер само на ротора на мотора.Има 2-амортисьора по средата на барабана долу и 4-прожини горе.Ако може да се измисли нещо...помагайте :? Или спасението е нова?
booooo55 - специалист
На майками е същата.Като работи, все едно играе ръченица :lol: .Но това не и пречи да работи безотказно.
Не се занимавай с ремонти.До като бачка си я ползвай, след това нова.
baharkadirov - специалист
koleto84 написа:
ама като започне да центрофугира на високите обороти само дето кълбета не прави в кухнята
Дали не е от нивелацията ...?
koleto84 - специалист
Принципно сам я нивелирал с една 50см СОЛА.
Незнам дали пода има значение щото е на теракот. :?
splitservice - специалист
koleto84 написа:
Принципно сам я нивелирал с една 50см СОЛА.
Незнам дали пода има значение щото е на теракот. :?
Има значение пода. Първо премести пералнята и го изчисти хубаво. Наклони я (пералнята) и основно почисти и нейните крачета и след като изсъхнат пода и крачетата, тогава я върни на мястото и. Дори и да не е чак под нивел, важно е да е стъпила стабилно и на четирите крачета. А кокато те са замърсени или с остаряла гума, затова приплъзва и тресе.
koleto84 - специалист
По принцип си мислех за някаква постелка под нея,защото ми беше направило впечатление,че само двете задни крачета имат гумена основа.Следващия път ще пробвам преди жената да я пусне из кухнята.
koleto84 - специалист
Заключението до което стигнах след смяната и на другия амортисьор,е че тези 4 прожини в горната част на барабана ако бяха амортисьори всичко щеше да е наред.Мисля,че 2-амортисьора са твърде малко нищо че има прожини и тежести.За следващия път ще знам :)
sabi69 - специалист
Имам пералня с горно зареждане SIEMENS - взимал съм я втора ръка 95 год. Вътре е с четири амортисьора и една голяма чугунена отливка която обгражда целия барабан - когато центрофужи не мърда и милиметър -даже не съм я нивелирал до сега и работи по-тихо от новите които сега ги предлагат.
koleto84 - специалист
Знам. :-D
Старото е истинско.
wpw - специалист
И моята е сименс сивомат плюс. Закупена е втора употреба 1994г. Просто няма такова животно. Супер е яка. Но и тя е с 4 амортисьора и чугунена отливка, с горно зареждане и барабана лагерува от двете страни.

Тема "Пералня с горно зареждане" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: