Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
nihonjin - специалист
strelec99 написа:
предпочитам майстори дори и да е малко по-скъпо.сменях цялата ел.инсталация сам и вече нямам нерви.ще кажеш ли ти как би постъпил с тая мазилка(не ми се ще да я събарям цялата).какви материали и реда им на слагане?
Ако мазилката не е отлепена от основата, т.е. не бие на кухо като я почукваш може да направиш следното:
1. Обилно грундираш с дълбокопроникващ грунд.
2. Шпакловаш с лепило за плочки или лепило за топлоизолация с мрежа.
3. Финна шпакловка.
strelec99 - помощник
благодаря.казаха ми червен грунд бетон контакт на боро,само че не знам колко време след грунда може да се работи.на тубата пише 1-2 часа,а повечето хора казват поне 12ч.???
Илиян Илиев™ - майстор
Аз вече загатнах какво бих направил лично - чук, секач и манго. Останалото е кърпеж от ден до пладне.

За по-бързо и по-евтино има начин да се измаже на тънко, ако няма големи претенции за прецизност по хоризонтала и вертикала, но поне ще изкара докато си жив.

А това с биенето на кухо си е относително. Аз лично съм свалял биещи на кухо мазилки, които са ми изисквали доста усилия да ги откъртя, просто материала е силен на цимент. И бих казал, че една биеща на кухо, но силна на цимент мазилка би задържала шпакловката по-дълго от ронеща се поради слаб разтвор мазилка.

И ЗАПОМНИ - Лепилото за плочки е за лепене на плочки.

Останалото от горния съвет съм го коментирал в предишните постове. Избора е твой. :wink:

Тема "напукана шпакловка?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: