• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Моля някой, който е правил такова размразяване да ми обясни точно как става. Има ли някакви рискове и какви? Разполагам с електрожен. Не знам как точно се работи с него. Много ви моля за подробно обяснение. Благодаря предварително!
EDI - майстор
:? е това не го бях чувал, честно казано.Какъв участък се мъчиш да размразиш, вън ли е, вътре ли е.Иначе става с пистолета с топъл въздух, ама да не са пластмасови тръбите, внимавай да не стане фал.
EDI, в мазето тръбите са РВС, те не са замръзнали, но между първи и втори етаж са метални, там е замръзналия участък. До металните тръби нямам достъп, за да използвам пистолет за топъл въздух.
stiv1961 - майстор
viewtopic.php?t=22225
Мнението на Johny :)
професионал - специалист
Ааа,има има - аз съм наблюдавал как се размразява,и съм пробвал веднъж.Наблюдавах вуйчо ми как размразява водопровода на едни комшии - закачи масата в единия край на тръбата,ръкохватката в другия край на замръзналия участък и включва но не знам на колко ампера.Това беше мноого отдавна и не обърнах внимание на подробности,но няколко години по-късно съжалих,защото и на мен ми се наложи и повторих опита,но се уплаших да не повредя електрожена (тогава бях на 18-20 г пък и не разбирам нищо от електро) и не изчаках хепи енд.Размръзнах я с конвенционален метод - огън :-D .Подгрявали сме при зимно отливане бетона в кофража,чрез предварително фиксирани метални пръчки и закачаме голям електрожен да топли през ноща докато не ни откраднаха кабелите :x :-D .
marnik - специалист
:) снощи го правих това упражнение

Трябва да закачиш щипката на електрожена в единия край на заледения участък и с другия край (без електрод) 'цъкаш' по тръбата или батерията в другия край на заледения участък. Може да задържаш, но не прекалено, за да не изгори самия електрожен. През цялото време разбира се най-близката чешма е отворена, за да потече водата като се размрази. Ако можеш да обдухваш и с духалка тръбата докато си почива електрожена ще ускориш процеса.

Успех!
Marnik, благодаря за отговора! Май при мен няма да се получи. Имам достъп само до няколко см от металната тръба. останалата и част е "скрита".
isko6p - специалист
с електрожена е най лесно и бързо;двата края на замръзналата тръба ;ако не ти стигат кабелите удължаваш с 6 мм. арматура и да не цъкаш на батериите.най добре на изход бойлер/изкърти малко мазилка/
В момента "къртя" ламперия. Отрязат едно квадратче, за да пъхна сешоар за коса вътре, в "кутийката" от дъски, в която са скрити тръбите. Пожелайте ми успех!
marnik - специалист
Iveto13 написа:
Marnik, благодаря за отговора! Май при мен няма да се получи. Имам достъп само до няколко см от металната тръба. останалата и част е "скрита".
Може да пробваш най-близката батерия. И аз има само няколко санта тръба от едната страна, а от другата батерията на чешмата. Прецаква се метала на батерията, но за мен е ок, защото това е мазето.
  • 1
  • 2

Тема "Размразяване на тръби с електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: