• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Здравейте на всички!
За първи път реших да пиша във форума, за това моля да бъда извинена, ако не съм попаднала в правилния сектор.
С топлите дни, ме обхвана желанието да ремонтирам стаята си. Имам различни идеи ..от направата на изкуствен камък до рустикален вид на стената в "стил направи си сам". В един сайт видях идея за дизайн на стена в рустикален стил и въпроса ми идва от там. Възможно ли е фугиращата смес да хване върху тапет, който на вид буквално е слепнал за стената и няма махане?
П.С. Вероятно се чудите начина за "изработка"....Със шпатула или мистрия започва да се нанася фугиращата смес без да се търси последователност, просто както ти дойде ръката. Целта е да се създаде грапавината, която след изсъхване се боядисва в два цвята.
Предварително благодаря на всеки, който се отзове с мнение.
VLADO66 - майстор
Може на пръв поглед тапета да е залепнал за стената,но след като нанесеш фугиращата смес от водата в нея ще се отлепи.Не знам какъв ти е замисъла,но фугиращите смеси са за фугиране на различни размери фуги.Ако се шпаклова с тях ще се напукат.
Mitbull - специалист
Едва ли някой го е правил.
Тапета само на вид ли няма махане? Пробвай да го намокриш хубаво с парцал или гъба, и след това да го свалиш с шпакла. Ако не пада, или пада но трудно, действай смело с фугиращата.
И да не забравиш да покажеш какво се е получило :)

ПС: Това че ще се напука едва ли ще е проблем. В някой венециански мазилки дори се използват специални техники за да се напука, и да се получи старинен, естествен вид.
Последна промяна от Mitbull на пон юни 10, 2013 3:44 pm, променено общо 1 път.
В обяснението пише да не се използват готови фугиращи смеси, именно заради това напукване което казваш. По тази идея стъпката след нанасяне на фугиращата сме е полагане на грунд - предполагам за да запечата и предотврати напукване. След това се започва оцветяването. Пускам и снимка на която личи етапите на създаването на въпросната "мазилка"

Прикачен файл

rustic_6.jpg
rustic_6.jpg (40.36 KиБ) Видяна 3423 пъти
Mitbull - специалист
В такъв случай, защо трябва да е фугираща, а не някаква шпакловачна?
Ами хайде де :) С това е показано :) Но подкрепям всякаква идея и помощ, с какво друго може да се нанесе грубата част...и най вече върху тапет.
VLADO66 - майстор
Сега втасах-това е стуко марморино или олд фешън.Материалите са достатъчно скъпи за да си правиш експерименти върху тапет.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=z124Hq75OJc[/youtube]
Mitbull - специалист
Ами пробвай с най-ефтината шпакловачна смес, ама първо зад гардероба :).

Погледни и това: http://www.comfort.bg/bg/%D0%B8%D0%BD%D ... w/433.html
VLADO66, определено си ми схванал идеята, ама моята е за почти без пари :) Иначе охооо отдавна да е сторено :)
Mitbull това го направих в Несебър, без шпакловачната смес обаче. Махайки тапетите, се оказа, че стената е неравна и директно започнах да мажа, получи се перфектно. Е...нямах сатенена боя, но пак се получи много добре.
  • 1
  • 2

Тема "Фугираща смес върху тапет?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: