Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
плюсминус - помощник
Здравейте на всички които ще проявят интерес по темата. Надявам се да ми помогнете и благодаря на отзовалите се.
Имам панелни радиатори - от желязните и искам да подменя два от тях, но явно новите са на друг стандарт. Моите са с размери h650мм/1000мм и h650мм/1400мм, като разстоянието от центъра на отворите за подаване/отвеждане на водата са на 600мм, а на новите радиатори отворите за подаване/отвеждане на водата са на 550мм. Проблема е следният: Тръбите за подаване/отвеждане на водата са статични в стената и нямам вавиант да компенсирам от там разликата(радиаторите са вързани на кръст). Има ли вариант с някакъв адаптор, удължение или нещо друго с което да се случат нещата?
Илчо Илиев - майстор
Ако има място, може да пробваш с S от батерия...
Та , тази S-ка в единия край е 1/2 ,а в другия е 3/4, 1/2 завиваш към радиатора,за свързването към тръбата ще трябва редукция 3/4 към 1/2, ако тръбите ти са 1/2, ако са 3/4 , ще трябва само муфа 3/4...
Има и друг вариант, ако не стигне изнасянето на S-ките, да направиш S от ъглови връзки, а ако по този начин докараш разликата в разстоянието м/у тръбите, слагаш само една S, долу, да не се вижда....
плюсминус - помощник
Ето и малко снимки за да се види как точно стоят нещата.
Прикачен файл:
23102013(002).jpg
Прикачен файл:
23102013(001).jpg
Прикачен файл:
23102013.jpg
VLADO66 - майстор
Няма проблем да се огъне горната тръба на новото междуосово растояние само че това става с пружина http://www.tashev-galving.com/011+VDG+0 ... е+на+тръба
nikolovvd - майстор
В другата тема съм пуснал снимка на още една идея.

Прикачен файл

Кран.JPG
Кран.JPG (6.09 KиБ) Видяна 1133 пъти

Тема "Съвет за подмяна на радиатор за парно." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: