Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
batmana - напреднал
Чистих тавана и намерих човешки череп. Беше на някаква пластмасова поставка сложен и вързан. Махна поставката, но ченето се откачи. Въпросите ми са следните:

1. С какво е най-добре да прикача ченето към черепа: тел, въженце, миша опашка, ... от гледна точка на здравина и естетика?

2. Черепът е крехък. Когато го махах от подложката паднаха парченца от него. Има ли начин това да се оправи по-някакъв начин или поне да се заздрави малко? Примерно да го боядисам, лакирам или някаква друга процедура?

3. Черепът е бял и стои грозно. Може ли и удачно ли е да се боядиса, лакира или да го пръсна със спрей? Искам да го направя черен, да го лакирам или да го направя в три цвята, но не съм решил как ще изглежда най-добре. Може ли да стане, каква боя да използвам, как да го боядисам (със спрей, четка, нещо друго)?
Последна промяна от batmana на нед фев 22, 2015 11:36 am, променено общо 1 път.
pipilica - майстор
Мда яко, ако туриш и два светодиода на мястото на очите може да стане чудесна нощна лампа.
batmana - напреднал
Добра идея, но първо кажи как и с какво да го боядисам.
pipilica - майстор
Ми не знам точно, но според мен трябва с някъв лак сатен или мат да не блести щото ше е гадно. Може би с лак за паркет на водна основа. Да ремонтираш ченето може би ще трябва да ползваш няква тел и да се опиташ да поправиш ставата, правиш тънка дупка примерно 2-2,5мм и вътре телта, да не се вижда много. Ако трябва да го лепиш може да ползваш нещо от сорта на Каноколит и то много пестеливо да не оцвъкаш пейзажа.
И все пак не знам дали е редно да се ебаваш с черепа на некой човек умрял преди доста време при незнайни обстоятелства, не че вярвам в такива работи много но не ти пропочъвам да се занимаваш с тоя череп, по-добре го зарови някъде и теги една молитва.
koveslav - майстор
Хахахаха-абе хора,вие ме убихте! Как така си намирате черепи...Жена ми е зъболекар и имаме много ярки спомени от нейното следване,свързани с черепи и челюсти.Умря от смях като и прочетох публикацията на автора.Ще вземе и тя да стане фен на форума.Да я питам ли за съвети за долната челюст...хахахаха.
tysonlkr - специалист
Истински череп ли е? За да го боядисваш и лакираш трябва да знаеш от какво е направен.
Ако пък е истински аз не бих му правил нищо [-o<
Lisko - майстор
щом е толко крехък ще да е менте ?
caribi - специалист
:? Страх ме е да си помисля , ако почнеш да копаеш :lol:
tarlyo - специалист
Lisko написа:
щом е толко крехък ще да е менте ?
Може да е от някой китаец :-D
batmana - напреднал
За мен е истински. Как да разбера дали не е менте?

Тема "Поддръжка на череп" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: