Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
tangratannakra - напреднал
Сифон има. На около педя и нещо от тръбата. Подозирам, че се извежда в същата тръба
iliya_i - майстор
tangratannakra написа:
Сифон има. На около педя и нещо от тръбата. Подозирам, че се извежда в същата тръба
Е тя тази тема трябва да се премести в темата за пушман майсторите. Сифон, включен не в канализационна тръба ф110, а в тръба за улук. Тя тази тръба, с която е изпълнено, не е предназначена за нищо друго, освен да отдежда водата от покрива до замята.

Ако от фирмата не ти обърнат внимание, ще споделиш ли името и? :-D :axe:
То, не знам дали самите инвестори са проблемът, а изпълнителите, според мен. Интересно ми е коя е била строителната фирма..... Но те са навързани, да
Hoвoceлckи - майстор
Според мен тръбата си тръгва от най-горе, от улук. Проблемите се заформят в най-долните три тераси. Вие сте на втори етаж (или над партер)? Присъединявам се към мненията за запушена канализация. Най-лесната проверка е да се "спъне" някой в кривката на земята, ама така че от нея да не остане нищо. Ако има запушване надолу, то след освобождаването, водата ще си изтича свободно и при вас няма да избива. Ако запушването е "над ..." - ще продължи да си "сълзи при вас, но вероятно ще проличи, че дебита е ограничен.
nanko - специалист
iliya_i написа:
Е тя тази тема трябва да се премести в темата за пушман майсторите. Сифон, включен не в канализационна тръба ф110, а в тръба за улук. Тя тази тръба, с която е изпълнено, не е предназначена за нищо друго, освен да отдежда водата от покрива до замята.
Какъв е проблема водата от терасите да отива в тази тръба?

Тази тръба според мен отводнява само и единствено терасите.

На тази снимка: File comment: Под моята тераса
Защо тръбата продължава хоризонтално? Излиза над врата ли? Може там да има запушване.

Ако съм прав, че тръбата отводнява само терасите (тъй като не се вижда на снимките и не съм 100% сигурен), то проблема е или запушване на тръбата или неправилно отводняване на терасите - в сифоните, във връзките, в наклоните.
lov - майстор
Те нещата стават вече по интересни след като дамата обясни че има и сифони близо да тръбата. Тогава отпада варианта запушване в основата защото щеше да им избива и през сифоните и то първо при нея. Освен всичко да е запушено тотално но то като им теглим обясненияте с клещи трудно се разбира какво.
Не отводнява само терасите. Както казах водата избива като вали. Положението е зле. Ние сме 8 входа. Днес огледах съседските тераси. Феноменът се наблюдава на 70% от терасите. Не мога да разбера що се опитват да ме правят на луда. И че съм единствената дето се оплаква. Видях и други впечатляващи дъги на водистока докато влиза в земята. Името на фирмата няма да в казвам докао не говоря с тях, да не излиза нещо като клевета
Нещо което ми направи впечатление днес докато шпионирах, е че самите тръби са криви по вертикала. Това дали не води до неправилни връзки горе на снадката и оттам да избива вода? Защото наистина, ако беше запушена тръбата щеше да избива през сифона, а с него нямам проблем.

Прикачен файл

image.jpg Крива тръба с няколко градуса отклонение.

Прикачен файл

image.jpg Сифонът
nanko - специалист
Сетих се кой е този комплекс и мога да ти кажа, че това не е единствената вертикала с проблеми.
iliya_i - майстор
nanko написа:
iliya_i написа:
Какъв е проблема водата от терасите да отива в тази тръба?
Проблема е, че тази тръба е подходяща за водосток, но едва ли в набора и има фитинги за подвързване на сифоните. Най вероятно са я пробили и са плескали отгоре със силикон. Това, след като са минали няколко години, сега прави проблем. А стърчащите навътре парчета на тази връзка също са предпоставка за запушване.

Тема "Проблем с теч около улука! Как?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: