Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
krasimir_vu4kov - напреднал
някои може ли да ми даде някаква схема как да си направя арматура на стая 4на3 :? стаята беше гредоред---става въпрос плоча между пода и мазето .ако някои има схема ще му бъда много благодарен ако я предостави :supz:
rendo - специалист
Може би не съм те разбрал както трябва ....
Ако става дума за плоча която лежи на земята ...
Правиш следното слагаш 2 арматурну мрежи на шахмат така че да се презастъпват и слагаш ограничители така че да има разтояние между тях където да може да влезне бетона и готово повече не ти е нужно.

Ако искаш обаче плоча която да седи на някакъво ниво ти трябва подсилена арматура ...
А именно трябва да имаш подсилени пръти които да влизат в дупкитее на предишните греди и отдолу плочата да бъде подпряна със с колони.

За съжаление не мога да ти дам конкретна схмеа тъй като не съм арматурист ....

Но ми харесва това че питаш защото много хора маат директно бетона върху изгнилите греди като ползват съществуващото за кофраж без да си дават сметка за някой работи .....

Спрямо мойте виждания за да е стабилна плочата на къща която е била гредоред е да има носещи колони иначе просто няма как да смесиш технологиите
nasko8 - помощник
sxema ne moga da ti dam no takava staq sam pravil 6tom ima6 maze ot dolu ima variant da izkopa6 malko ot stenite sled koeto da primeri6 kolko 6te stane razmera otiva6 i si pora4va6 jelqzo s debilina N10 no tova e ako si stoi gredoreda ako 6te go maxa6 e po slojno i po skapo za teb.zna4i parviq variant sled kato vkopae6 malko ot stenite staqta 6te se ugolemi meri6 primerno 6te stane 4.25 na 3.25 taka 6te ti trqbvat 22 jeleza 4.25 N10 i 30 br 3.25 N10 sled kato si gotov sas jelqzoto go polaga6 parvo na kasata strana i posle na dalgata trqbva da ti se polu4at kvadrat4eta 14 na 14 ili 15 na 15 gore dolu varzva6 jelqzoto da stane skara stabilna i si gotov za betona no az ne xaresvam tozi metod za6toto tejesta 6te ostava varxu gredoreda. :?: :?: :?: :irre3:

Тема "направа на арматура" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: