Конденза се получава от щорите. Опитай една вечер без да ги пускаш и пиши за резултата.

nikolovvd написа:Прав си, но ако всеки имаше пари за рекуператор щеше да си сложи дървена дограма със стаклопакет.
Друг проблем е, че много хора се увличат по съседите си, които са сменили дограмата и се хвалят колко по-тихо е станало в дома им и т.н. Но млъкват като се появи мухъла. Тук е мястото на форума, от където всеки може да почерпи информация за плюсовете и минусите на PVC дограмите, както и начина да се избегнат недостатъците.
Както се казва - всички са щастливи еднакво и са нещастни по своему, затова ако се зададат точните въпроси може и да се получат правилните отговори от хората във форума, които са патили и решили проблемите си в тази насока.
tacho6 написа:Малко закъснявам с отговора, но дано да съм полезен.Имам си съсед дограмаджия и тези дни взех да му рева за клапа заради конденза,че и аз боледувам от същата болест.Обясниха ми че не съм добре да слагам клапи и... Та номера е следния прозореца ти предполагам,че има горно отваряне.Завърташ дръжката до толкова,че прозореца хем да е заключен, за да не се отвори от вятъра но и да не е затворен плътно и ето ти клапа. Като си поиграеш малко с дръжката ще усетиш момента за който ти обяснявам. Удобството на този вариант е,че като се наложи да затвориш плътно прозореца имаш тази възможност, а с клапа при силен вятър фучало и свирело и т.н. тези дни и аз ще го затвърждавам, че времето беше топло.Пиша ,само защото това ме разсмя
lecki написа:Истината е че стъклопакета (24мм) който е масовСпоред теб е най добре,но за съжаление според науката ако стъклата са 2 по 4мм между тях трябва да има 16мм дистанция.
наи-добре според мен двоен 32мм или по-широк.
шоп написа: Направил съм доста рекупертори на приятели ...От дистанцията на опита ти, имам следния въпрос:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: