• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
miroslav_stoev - напреднал
Днес направих проба върху грундиран участък с боро контакт и резултата е същият - шпакловката се измива, така че предполагам е от самата смес. Надявам се следващия грунд(дълбокопроникващ) да я запечата. Благодаря за всички мнения.
nikolov333 - майстор
Чакай сега :!: Дано не си минал всичко [-o< Боро Контакт се слага преди да шпакловаш а не преди боя, ще трябва да го прешпакловаш за да се покрие изцяло! Боро Грунд е за нанасяне върху шпакловката след като си шлайфал с фина шкурка шпаклованото и след като обезпрашиш, за да проникне в шпакловката да запечата праха и да изравни попивноста за да заздрави основата преди боята :idea:
Спокойно :) Пробвах само на един квадрат за да видя какво ще се случи (на друга стена).
nikolov333 - майстор
miroslav_stoev написа:
Спокойно :) Пробвах само на един квадрат за да видя какво ще се случи (на друга стена).
Окей..че веднага се сетих какъв филм съм гледал с грундирано с Боро Контакт даже под гипса..Според мене е възможно да пресичаш гипсовия разтвор при разбъркването..Кажи как го приготвяш ? Ако искаш само да е здраво има едно гипсово лепило на Rigips синьо, което по принцип е за лепене на гипс картон, но става много здрава и финна шпакловка с него..само трябва да имаш ръка да го нанесеш без мустаци и финно, понеже стегне ли няма, нито циклене, нито шлайфане.. става "мрамор" :rolleyes:
Ами този грунд пише, че е готов за употреба и го намазах с валяк. Иначе се отказах от тази шпакловка на норгипс, понеже ще ми дойде много дебело да шпакловам една конструкция (библиотека) от гипсокартон, затова взех гипс финиш на кнауф (нещо като сатен е) и ще карам с него без грунд на конструкцията (предварително съм шпакловал с фугинфюлер). Само да попитам след като грундирах и шпакловах стената на места прозира розово (понеже минах само тънко за да загладя стената) , дали това може да ми направи някакъв проблем? В смисъл да я минавам ли още една ръка шпакловка или направо отгоре дълбокопроникващия грунд?
nikolov333 - майстор
Точно това дето прозира розовото е голям проблем!!! Минавай го по-дебело, ако трябва 2-3 пъти, докато се покрие навсякъде розовото и да има поне половин до 1 мм гипс върху него, че ще гледаш същия филм като мене... :vom:
Благодаря за информацията :) Като изсъхне както трябва ще го мина докато не покрие хубаво :)
  • 1
  • 2

Тема "Шпакловка - въпрос ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: