Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
pgt - специалист
Този май е по-правилния инструмент за мултитула с който може да се остърже теракола, другия с посипката е по скоро за почистване на фугите.
radius - майстор
Говорим за 1 плочка, какви мултитулове.
pgt - специалист
radius чети всичко не през пръсти:
krasi76 написа:
Плочката не е малка 50х50, а не ми млати много с чук и секач
затова колегата mitko му е предложил този вариант за улеснение :wink:
radius - майстор
Аз не чета през пръсти, ама аман от фермани за глупости. Един щял да сваля 2 кв. плочки и търси какъв къртач да си купи ... Големи анализи за 1 плочка, сакън някой да не си счупи маникюра :lol:
krasi76 - помощник
Вчера взех един флекс с променящи се оборонти и на 2800 обр./мин. с диамантен диск + прахосмукачка поизпилих теракола набързо почти без никаква прах да се вдига и сега плочката лепва точно и спря да хлопа. Обаче възникна друг въпрос... понеже само на места съм отстранил около 1-2 мм от теракола, с С200 няма да стане вече... Какво лепило бихте ми препоръчали, с което да мога да я залепя най-здраво? Едни милиметър е малко за теракол, а не ми се дълбае повече..., а и няма смисъл, тя си паста точно, не повдига, нито е хлътнала. Но се опасявам, че там където пилих с флекса ще остане кухо отдолу... :? Ако я сложа с обикновен санитарен силикон, дали ще стане здраво? Напомням, че е на пода плочката, не на стена...
djpatzo - специалист
krasi76 написа:
Вчера взех един флекс с променящи се оборонти и на 2800 обр./мин. с диамантен диск + прахосмукачка поизпилих теракола набързо почти без никаква прах да се вдига и сега плочката лепва точно и спря да хлопа. Обаче възникна друг въпрос... понеже само на места съм отстранил около 1-2 мм от теракола, с С200 няма да стане вече... Какво лепило бихте ми препоръчали, с което да мога да я залепя най-здраво? Едни милиметър е малко за теракол, а не ми се дълбае повече..., а и няма смисъл, тя си паста точно, не повдига, нито е хлътнала. Но се опасявам, че там където пилих с флекса ще остане кухо отдолу... :? Ако я сложа с обикновен санитарен силикон, дали ще стане здраво? Напомням, че е на пода плочката, не на стена...
Няма значение дали на стена или под. Препоръчвам силно адхезивен силикон СУДАЛ фаянс. Цената му е около 6 лв. http://stoichkovi.bg/products/product_details/4501 . И МОМЕНТ съм ползвал, но ми отлепи след има-няма 6 месеца, а този СУДАЛ-а, стана втора година държи тоалетната чиния и не е мръднала!
krasi76 - помощник
nikolovvd написа:
https://www.masterhaus.bg/bg/products/s ... 5-g-moment

"Използва се когато поне една от основите е с попиваща способност. "
Теракола има ли попиваща способност? (Извинявам се предварително за тъпия си въпрос)
nikolovvd - майстор
Сипи вода и гледай!
Ако след 2-3 минути водата я няма и останало само мокро петно, то попиващата способност е налице.
Аз с такова лепило съм лепил первазите в апартамента през 2014 и нито един не е паднал, а площтта е 144 кв.м.
Освен това на опаковката пише за каква основа е лепирото, а те са 4-5 вида от тази серия.
Продуктът е изключително подходящ за лепене на корк, ПДЧ, дърво, гипсокартон, керамика, шперплат, бетон, камък, алуминий, тухли, твърдо PVC, MDF, стиропор, пластмаса и други.
krasi76 - помощник
Ами ще пробвам...

А това на СУДАЛ май съм го пробвал... на нещо като гранули беше май? Като някаква абразивна паста. Или бъркам.. :?

Тема "Отстраняване на теракол" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: