Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
vlad0bs - напреднал
Здравейте,

някой има ли информация относно тези външни метални планки/винкели, не знам и аз какво се води на старите панелки (блокът е от 74-та), по какъв начин държат панелите и могат ли да се укрепят по някакъв начин?

става въпрос за това:
Прикачен файл:
vinkel.jpg
vinkel.jpg (100.89 KиБ) Видяна 1065 пъти
Нашата тераса обаче е от другата страна на блока и за жалост нямам снимки :(
Терасата е на гарсониера на 1-ви етаж и минава на двете стаи. Понеже терасата е дълга, са ползвали 2 панела, като въпросната планка/винкел се явява като подпора между двете плочи. На всичкото отгоре и едната и страна леко е поддала.

Нещо от този сорт:
Прикачен файл:
panel.png
panel.png (38.9 KиБ) Видяна 1065 пъти

Естествено планката е поизгнила където влиза между плочите :sad:

Трябва ли да ме притеснява този начин на реализираната конструкция на блока? Понеже терасата е на 1-ви етаж дали носи товата на останалите етажи или теглото се разпределя на планките към всяка тераса? Тези панели, които се явяват под на терасата дали само на тази планка се държат?
Ако го грундирам, боядисам и замажа връзката към панелите дали е достатъчно да се спре корозията на гадното желязо?

Ще съм благодарен за всякаква информация относно тези гадни железа, понеже не съм виждал друга панелка на подобен принцип. :shock:
andro440 - майстор
живей спокойно ,няма да падне нищо ,,панела на терасата ти влиза още два метра към стаята ..стаите са две и имаш два панела -нормално е да се разминават с времето
vlad0bs написа:
Здравейте,

някой има ли информация относно тези външни метални планки/винкели, не знам и аз какво се води на старите панелки (блокът е от 74-та), по какъв начин държат панелите и могат ли да се укрепят по някакъв начин?

става въпрос за това:
Прикачен файл:
vinkel.jpg
Нашата тераса обаче е от другата страна на блока и за жалост нямам снимки :(
Терасата е на гарсониера на 1-ви етаж и минава на двете стаи. Понеже терасата е дълга, са ползвали 2 панела, като въпросната планка/винкел се явява като подпора между двете плочи. На всичкото отгоре и едната и страна леко е поддала.

Нещо от този сорт:
Прикачен файл:
panel.png

Естествено планката е поизгнила където влиза между плочите :sad:

Трябва ли да ме притеснява този начин на реализираната конструкция на блока? Понеже терасата е на 1-ви етаж дали носи товата на останалите етажи или теглото се разпределя на планките към всяка тераса? Тези панели, които се явяват под на терасата дали само на тази планка се държат?
Ако го грундирам, боядисам и замажа връзката към панелите дали е достатъчно да се спре корозията на гадното желязо?

Ще съм благодарен за всякаква информация относно тези гадни железа, понеже не съм виждал друга панелка на подобен принцип. :shock:

Тема "Въпрос за планки, които държат терасите на панелка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: