Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
allberti - напреднал
Здравейте, имам китайска резачка VIKI 52cc от която тече масло при спрян двигател. Ако може някой да помогне благодаря предварително. Моля без съвети от рода на: " изхвърли тоя боклук, вземи си HUSQVARNA"
lov - майстор
Няма да тече кога няма масло. :lol:
И за да не сметнеш че и аз се бъзикам имам 2 такива. Просто конструкцията на помпата е такава че не може да се направи нищо.
allberti - напреднал
Съветваш ме да връщам маслото в бутилката след работа?
keymaker - специалист
Най честия проблем е маслената помпичка. Ама като се износи и пак протича. Друг момент е, че под капака се омазва с масло и после се стича.
Последна промяна от keymaker на пет сеп 16, 2016 7:28 pm, променено общо 1 път.
lov - майстор
Спасението е да стои легнала на към страната с пробката на резевоара ако не ти се точи маслото. Но както ти обясни колегата докато не изтече това което е по маслопроводите и това омазаното под капака все ще си капе цапа.И да смениш помпичката след няколко резервоарчета гориво пак ще си протече така че няма смисъл да се разправяш.
И един практичен съвет. Намираш някоя голяма пластмасова кофа от латекс или някакъв друг материал. Всъщност най добре стават тези елепсовидните и я слагаш на нея от горе пък да си капе колкото ще. На вилата където ми е едната машина ползвам една такава че даже малко орязана с флекса. Кофата беше счупена та си я оформих да ляга машинката вътре по добре и да не е на толкова високо че неудобно да я съхранявам.
allberti - напреднал
Благодаря за отговорите!
ben84 - специалист
Преди седмица лекувах такава резачка, щото гарнитурата на резервоара не беше на място и се бе разпаднала.
Разглобих пластмасите, разхлабих болтовете в близост и набих тънка отвертка между черупките. Положих силикон там където течеше и стегнах.
Та провери точно откъде тече.
Ако от помпата прокапва е нормално.

Тема "Теч масло китайска резачка!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: