Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
laki1968 - специалист
слагай мрежата и налей поне 4,5см може и замазка ама бетонче е по добре
torbalan - Дървен философ
бих сложил бетон, но ако можеше да стъпи върху стените...
сега вече е късно и ще мисля варианти със замазки ;)
laki1968 - специалист
torbalan написа:
бих сложил бетон, но ако можеше да стъпи върху стените...
сега вече е късно и ще мисля варианти със замазки ;)
що да не може..........набий арматура по стената под замазката и си готов
не ми допада идеята...

половината част от стените са еденички зидани с кал преди 40 години
а другата половина - четворки зидани с цимент и пясък...

и в двата случая набиването на армататурата няма да е особено удачно...

както и да е, вече писах

интересува ме какви недостатъци може да има предложеното решение с фибран и циментова замазка с рабица, а не алтернативни решения...
Deo-x - специалист
Като гледам еднаквите дебели греди и накованите дъски отгоре на снимката,не може ли без замаски да се мине?Ще можеш да сложиш в/у дъските дюшеме напречно разположено.И накрая по-желание и ламинат отгоре.Пак ще си е здраво за ходене,почти няма да скърца толкова.И поздравление за новата ти придобивка,ще следя с интерес развитието й :)
сигурно може и така...
идеята на замазката и фибрана е да "втвърдят" пода...
отчасти ме притеснява и да не провисне гредореда и да напука тавана отдолу...
crez - майстор
Аз съм го направил моя с фибран и отгоре 9 мм ОSB, ходи се нормално върху него а и го използвам за склад на стари мебели.
JORO - напреднал
Можело е да разместиш гредите, така че всяка да стъпа на целия зид, а не на половината му...
Моето лично мнение е, че 3-4 см. "замазка" или каквото и да се нарича това, дори и с мрежа, рано или късно ще се спука. Дървото е еластичен материал и живее собствен живот :).Така че аз бих продължил с ОСБ или ПДЧ, а ако ти се дават пари може и с кофражен шперплат - по-здрав е от горните.
като чух колко пари искат тук за да ми направят замазката - почнах сериозно да обмислям вариант с OSB или евентуално въпросния кофражен шперплат...
JORO - напреднал
Моя съвет е да се замислиш още по-сериозно!
С тези 3 см. цимент и пясък върху гредореда няма нищо да постигнеш - единствено ще го натовариш!
Провери цените на ОСБ, ПДЧ и кофражен шперплат (той е най-скъп) и си избери материал и дебелина, според финансите!
Ако толкова се затрудняваш в решението - купи един лист, сложи го и се разходи отгоре. Ако те задоволява твърдостта - действай :)
Ако се спреш на този вариант, може би е добре да помислиш и за фибран между дъските и плоскостите, колкото да поема ударния шум при ходене...
Успех!

Тема "Циментова замазка върху гредоред" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: