Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Nikolow - напреднал
Има една кулиса вътре,на по-евтинките машини си заминава.
Другия често срещан проблем е лошо смазване и пневматичното бутало остава "насухо" и гумения пръстен се износва и къса.

Прикачен файл

bosch_2_26_213.jpg
bosch_2_26_213.jpg (19.78 KиБ) Видяна 6537 пъти
BAlexandrov - специалист
penchev написа:
Аз останах учуден, когато занесох за ремонт една бормашина тип " куче марка "...
"куче марка" са така - не си струва.
romanpm - майстор
Точно тук е проблема на тия фълшиви перфоратори веднъж съм давал за смяна на счупено бутало /50лв/ и в сервиза ме предупредиха ... :?

Прикачен файл

вълшиф.jpg
вълшиф.jpg (33.71 KиБ) Видяна 6522 пъти
estorm - специалист
Хубавa снимкa , а аз с googleто нищо не намерих, а точно такaва търсех за skil-a. Kато гледам този има същата форма сигурно са еднакви по механика освен качеството разбира се . Благодаря на отзовалите се !
velsi - Почетен майстор
estorm написа:
....а аз с googleто нищо не намерих, а точно такaва търсех за skil-a. ...
Явно не си търсил достатъчно настойчиво. :roll:

https://etli.bosch-pt.com/%28ltae0neuep ... OUNTRY=265

part number F0151741

Прикачен файл

F0151740_041.jpg
F0151740_041.jpg (117.12 KиБ) Видяна 6484 пъти
estorm - специалист
това е върхът ! Thanks !!!
само да добавя че този перфоратор отначало дупчеше невероятно добре направо от класата на ХИТАЧИ и затова останах толкова разочарован че са едно кратко време (500 - 600 дупки в рамките на една година ) сдаде багажа. Надявам се това да е изключение , а не масово явление за тази марка.
estorm - специалист
проблема решен и то невероятно бързо за мое учудване. Занесох го в МrBricolage откъдето го и купих и днес ми го върнаха сменени са бутало, зъбна ос, лагер, превключвател, някав корпус и с 2 думи перфектно си работи и надявам се да издържи с новите чаркули повече години.
Да не правя реклами на магазини , но се радвам че в България вече на някои места се действа по европейски, а не с разното му там обичайно шикалкавене.
housedoktor - майстор
Честито и не го претоварвай.Смазвай си и опашките на свредлата със спец .смазка.
estorm - специалист
housedoktor написа:
Честито и не го претоварвай.Смазвай си и опашките на свредлата със спец .смазка.

Послушах те и изкара досега. С него след ремонта преди 4г. съм пробил има няма 50 дупки. :lol:
И днес пак се скапа. Само върти двигателя а свредлото не мърда.
Добре, че през този период се оборудвах с по свестни машинки та си поживя този Скил.
Хубаво нещо си е форума гледам седи си схемата с частите от тази стара тема която ще ми потрябва утре като го отворя. Едва ли ще го правя ако е нещо над цената на каса бира :-D
estorm - специалист
Ей това лагерче се скапало и се губи сцепление между осите. В сервиз ще ми дадат ли такова?

Прикачен файл

rsz_img_20150106_131810.jpg

Прикачен файл

IMG_20150106_131520.jpg

Тема "за перфоратор skil 1740" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: