Здравейте. Нищично не разбирам от електродйундйурии като траф и грец и т.н. а ми се иска да направя и моето винтоверче на ток от друг източник. Някой може ли да ми помогне като ми обясни стъпка по стъпка какво трябва да направя (обяснение като за бавноразвиващ се
). Марката на винтоверта е АКИТА , на батерията пише 18V , а на зарядното - MODEL-SH-18V400 ; INPUT: 230V a.c. 50Hz ; OUTPUT: 23V d.c. 400mA. Допаднаха ми вариантите чрез компютърно захранване и чрез акумулатор от кола , но съм си тъпичък и не ми е ясно как аджеба от толкова много кабели дето излизат от захранването на компа , аз ще оцеля точно тея които ми трябват и ако пък ги оцеля как аджеба ще разбера къде да ги свържа с винтоверта. Абе нищичко не цепя... pls help
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
SuB^ZerO
- специалист
29 мнения в "Може ли акум. винтоверт директно към 220V?"
housedoktor
- майстор
Аз си направих трансформатор от 220 на 18 волта (по скоро поръчах да ми направят ) батерията използвах за адаптор .В твоя случай не мисля обаче че е оправдано това
housedoktor
- майстор
С този трансформатор обслужвам единият си комплект 18 волтови винтоверт ,циркуляр, зеге ,саблен трион и лампа Незнам сложно ли е не съм го правил аз ,а и не разбирам от токове.Иначе мощността на инструментите спадна.Явно е можело да се увеличи оше малко .
cakev79
- специалист
Аз лично ползвам захранване от компютър.Едното сдаде багажа,аматова е др тема.Сега съм със второто.Винтоверта е Макита,подарък от колега от форума.Последните видий дето навивах бяха 5*130,директно без да разпробивам.Дори понякога едвам го одържам,нз дали има мощност.Може би е важно да споделя,че е със 3 скорости.Ползвам основно 1,заради малките обороти.
SuB^ZerO
- специалист
cakev79 благодаря за изчерпателното инфо , но какво общо има с темата... ? Кажи колко волта ти е инструмента и обясни как става свързването с захранването.
П.П. Без да се обиждаш ама все едно да те питам как да си поправя москвича а ти да ми отговориш -Аз карам мустанг с 700к.с. кожен салон, 4 скоростна ръчна кутия мн. е мощен чак не мога да го удържа на моменти

П.П. Без да се обиждаш ама все едно да те питам как да си поправя москвича а ти да ми отговориш -Аз карам мустанг с 700к.с. кожен салон, 4 скоростна ръчна кутия мн. е мощен чак не мога да го удържа на моменти
stefan_mil4ev
- специалист
Колеги,
и моят винтоверт също е на комп. захранване. Обаче при рязко натискане на спусъка и сработа защитата на захранването. Как мога да отстраня тази защита?
и моят винтоверт също е на комп. захранване. Обаче при рязко натискане на спусъка и сработа защитата на захранването. Как мога да отстраня тази защита?
DundyTheCroc
- майстор
stefan_mil4ev написа:Колеги,Колко ампера дава 12V шина на захранването?
Тема "Може ли акум. винтоверт директно към 220V?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература