Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
SuB^ZerO - специалист
Здравейте. Нищично не разбирам от електродйундйурии като траф и грец и т.н. а ми се иска да направя и моето винтоверче на ток от друг източник. Някой може ли да ми помогне като ми обясни стъпка по стъпка какво трябва да направя (обяснение като за бавноразвиващ се :-D ). Марката на винтоверта е АКИТА , на батерията пише 18V , а на зарядното - MODEL-SH-18V400 ; INPUT: 230V a.c. 50Hz ; OUTPUT: 23V d.c. 400mA. Допаднаха ми вариантите чрез компютърно захранване и чрез акумулатор от кола , но съм си тъпичък и не ми е ясно как аджеба от толкова много кабели дето излизат от захранването на компа , аз ще оцеля точно тея които ми трябват и ако пък ги оцеля как аджеба ще разбера къде да ги свържа с винтоверта. Абе нищичко не цепя... pls help
SuB^ZerO - специалист
Благодаря ти Pol , но толкова пари за две ак.батерии и за зарядно не ми се дават ,а пък няма от къде да намеря да си взема for free. Някой друг с идея по моя проблем ? благодаря предварително :?
housedoktor - майстор
Аз си направих трансформатор от 220 на 18 волта (по скоро поръчах да ми направят ) батерията използвах за адаптор .В твоя случай не мисля обаче че е оправдано това
SuB^ZerO - специалист
Защо да не е оправдано това? Имаш ли си представа сложна ли е изработката на този трансформатор и колко ампера излизат ( в смисъл има ли добра мощност винтоверта )?
housedoktor - майстор
С този трансформатор обслужвам единият си комплект 18 волтови винтоверт ,циркуляр, зеге ,саблен трион и лампа Незнам сложно ли е не съм го правил аз ,а и не разбирам от токове.Иначе мощността на инструментите спадна.Явно е можело да се увеличи оше малко .
cakev79 - специалист
Аз лично ползвам захранване от компютър.Едното сдаде багажа,аматова е др тема.Сега съм със второто.Винтоверта е Макита,подарък от колега от форума.Последните видий дето навивах бяха 5*130,директно без да разпробивам.Дори понякога едвам го одържам,нз дали има мощност.Може би е важно да споделя,че е със 3 скорости.Ползвам основно 1,заради малките обороти.
SuB^ZerO - специалист
cakev79 благодаря за изчерпателното инфо , но какво общо има с темата... ? Кажи колко волта ти е инструмента и обясни как става свързването с захранването.
П.П. Без да се обиждаш ама все едно да те питам как да си поправя москвича а ти да ми отговориш -Аз карам мустанг с 700к.с. кожен салон, 4 скоростна ръчна кутия мн. е мощен чак не мога да го удържа на моменти :razz: :lol:
cakev79 - специалист
Не се обиждам.Казвам го заради тези които си мислят,че машинката няма мощност.Относно захранването.Даваш единствения зелен кабел на корпус,за да заработи.После черен и жълт кабел мисля свързваш към винтоверта.Това е наратко.Ако има нещо питай пак
stefan_mil4ev - специалист
Колеги,
и моят винтоверт също е на комп. захранване. Обаче при рязко натискане на спусъка и сработа защитата на захранването. Как мога да отстраня тази защита?
DundyTheCroc - майстор
stefan_mil4ev написа:
Колеги,
и моят винтоверт също е на комп. захранване. Обаче при рязко натискане на спусъка и сработа защитата на захранването. Как мога да отстраня тази защита?
Колко ампера дава 12V шина на захранването?

Тема "Може ли акум. винтоверт директно към 220V?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: