Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Ronin - специалист
Ето и един разглобен кирхер .....

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Тука е и виновника за разглобяването,заминал е кондензатора 25 микрофарада 500 волта,намерих един от климатик 30 микрофарада 450 волта и сега мисля как да го навра че не влиза на оригиналното място с гумения пръстен....добра изработка виждам на кирхер....не е еднодневка !
Чаро - Акълия
Budget е 1:1 като гледам снимките.
Я си прегледайте пистолетите - оставете ги на сухо място при вкючена водоструйка за няколко минути. Често им заминава О-пръстена на спусъка. Теч не се забелязва, но омокря около спусъка и трудно се хваща.
Оня прекъсвач(дето го обяснява Велси,ако е здрав) си е пресостатче и при най-малкото изпускане на налягане в маркуча си се задейства- машинката работи странно и при свободен спусък.
Ronin - специалист
Колега ,това е кирхер за 500-600 лв....какъв бъджет....! 520 литра дебит ,120 бара...единственото общо е че тази и бъджета са устройства които работят с вода ! Само мотора разглобен е около 15 кила !
Чаро - Акълия
Колега, както казах- като гледам снимките.
И не се пали толкоз по тоя кЕрхер за 500-600лв, щото не издържат и по 1 година(както сам виждаш) :-D при полупрофесионално ползване
Бъджета за 220лв кара 4 година.
Щом те кефи марката- робувай! :-D
Ronin - специалист
Изобщо не се паля,кондензатора е сменен а и незнам дали знаеш че той е като Х*й ползваш не ползваш ресурса си му изтича .......Взех подобен от климатик мидея,машината работи 3-4 години и мие всяка седмица целогодишно а зимата през ден един джип който основно ходи в гората,една кия сеед и един опел +чат пат един голф,и много рядко една фиеста на вуйчо ми...пере килими и пътеки всяко лято ....вземи си буджет...аз тея вафли съм ги ял .......викам да робувам на кирхер щото буджет не съм ги чувал !

А сетих се и че я ползвам за пръскачка ,пръскам за бълхи и кърлежи райграса два пъти седмично !
velsi - Почетен майстор
Като гледам същата пършива изработка... Аз имам от малките модели. Прекалено много пластмаса има. Внимавай с маркуча за входящата вода като я местиш насам-натам, защото пластмасовото коляно се пука точно на извивката, а пластмасата е много особена - не се лепи нито с лепило, нито с нагряване.
Ronin - специалист
Колега,къде я видя тая прекалено много пластмаса и какво общо има с работата и експлоатацията на водоструйката,двигателя е с пластмасов кожух който се надява отгоре като тръба ,перката е метална и се вижда на заден план,кондензатора и държача е пластмасов понеже имат и гумен пръстен за уплътняване да не влезе вода,ключа е пластмасов , помпата е метал,изходите на щуцера са пластмаса !

Имам 3 бр. кирхер,тази ми беше първата преди 3 години и 5 месеца съм я купил след като пробвах всички налични в магазина,спукал съм я от работа и бачка отлично,6 месеца по късно си купих още една кирхер от най евтините за гаража на вилата ,работи и до днес без забележки и разбира се няма нищо общо с дебита на другите 2 но си бачка без дерт,скоро купих една профи я водят но за нея по късно....Колегата си купи и той от най-малкия модел на кирхер и повече пере килими и чисти климатици с нея....вече 3 години..
velsi - Почетен майстор
Двигателя е ясно, че е метален. То оставаше и него да направят от пластмаса. Говоря за детайла най-отпред, където са щуцерите за маркучите. Моята там се спука. Иначе си работи и сега, но тече. Не казвам, че машините на тази фирма за лоши, просто очаквах по-сериозна изработка.
btt - специалист
Развитие по темата- или по-дкоро липса на развитие:

БОШ са идиоти!
Какъв сервиз? Първия път не можеше да се смени само металният струйник и купих цялата приставка- 35 лв.
Сега пистолета не може да се сервизира- трябва нов - 110лв.
Тя нова е 180лв, а аз вече за 2-ри път ще я купя?!?

Какъв е този сервиз, дето не сервизира, а само подменя цели части и то комплект с още 2,3 неща дето не ти трябват- пистолета е с маркуча.

Пак ще отварям дръжката и ще мъдря как да се оправям- вътре има точно 3 уплътнения с едно пластмасова глупост и един спусък- 110лв.
hygro - майстор
:headbash: btt, този проблем не е на Бош, а и вече го дискутирахме тук:

viewtopic.php?f=39&t=34110

Тема "Ремонт на водоструйка Aquatak 10" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: