• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
schuldiner - майстор
Редуцирът как отказа от раз - като смени бутилката с нова ли?
gogo7 е абсолютно прав, но пък най-честата причина при мен да не излиза газ е бутилката. Някъде около 10% искат идеално притискане и ако малко ти е износен механизмът (палецът и лостът, който натиска иглата), не тръгва. Възможно е и захватът на редуцира да не пасва перфектно на някои бутилки, не съм задълбавал толкова, щото ги лекувам просташки... топче станиол 1-2 мм на иглата на шишето и газ!
Илчо Илиев - майстор
Днес ще правя опити ,само нямам въздух под налягане, но ще пробвам всички предложения..
Иначе, до колкото помня, вентила отказа от раз и не беше на сменена бутилка,но...това беше преди доста време и е възможно да съм позабравил кое как беше, за това ще има тестове и опити за възкресяване, па белким стане...
Tisho - специалист
Ако става въпрос за вентила от снимката,ми се струва,че лостчето е затворено.А доколкото знам,ако ред.вентила е свален от бутилката,лостчето трябва да е в отворено положение,защото ако е в затворено мембраната залепва и става за хвърляне.
gogo7777 - майстор
Пробвай......механизма е изключително прост. Не ти трябва компресор. Първо провери дали лостчето натиска иглата на бутилката. Сложи варак или нещо подходящо за да удължиш лостчето. Не повече от 0,5мм. Ако пак не пуска, означава:
1. Високо налягане в бутилката ---- изпусни я малко или пробвай на друга бутилка
2. Пружината в редуцира е омекнала--------отваряне и ремонт (не го препоръчвам поради цената на нов вентил)
3. Мембраната е залепнала--------засмукай и духни няколко пъти въздух от към щуцера (с уста става най-бързо и лесно) ще усетиш дали мембраната работи. Трябва да затваря и при двете интервенции. Това е при вентили с палец.
Илчо Илиев - майстор
Значи, вентила е руски, лостчето работи, иглата пада, обаче газ няма...
Пробвах да сложа вентила със спусната игла и взе да фъска газ, значи натиска иглата...
Пробвах да надувам и засмуквам през щуцера, усеща се мембраната че мърда,но....изпуска във двата варианта..
Пробвах да надуя през големия отвор,но...неще..
Удрях го, белким се отлепи ако нещо е залепнало/клапанче/,но за сега ефект няма, не смея да бъркам с нещо остро, да не спукам мембрана или каквото има вътре...
Явно ще се купува нов....
gogo7777 - майстор
Ако си пробвал и с друга бутилка (не пълна), то купувай нов и си реши проблема. :-D
  • 1
  • 2

Тема "Ремонт на редуцир вентил" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: