Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
PCL82 - майстор
То почти е сигурно, че това дето пада не е бушон, а е ДТЗ и е нормално да пада при некадърно и опасно свързване. Само можеш да се радваш, че пада и те спасява да не се убиеш, като не знаеш какво правиш. Дори и в тази наша държава си има правила кое как се прави, които са измислени, за да пазят хората. Ако някой се има за по-хитър от тока нека пробва, но рискува както себи си, така и близките си, а в някои случаи и съседите си.

Електротехниката не е просто някакви две жици, по които тече тока! Още повече пък такива, по които тече син и кафяв ток.
hidrazin - майстор
Както казах и в една друга тема - идващото поколение е напълно стерилно и неуко. За него всичко е тъпия фейс, снимчици, телефончета, таблетчета и да си чати с някоя от Гватемала, дето и крокодилите бягат от нея. :x Това е бъдещето поколение. Очакват всичко на готово и някой друг да е помислил преди тях. Да ама ще дойде време когато мислещите ще си заминат, и ще останат само тъпи парчета.
:partyman:
P.S. А беше време, когато бяхме на едно от първите места в Европа и света по интелект. Сега с дружните усиля на всички управници, за 20-тина години се вкарахме в норми. :lol:
8180 - майстор
hidrazin написа:
Както казах и в една друга тема - идващото поколение е напълно стерилно и неуко....
+1!
Колега,
Как можа да го сътвориш това в "Публикувано на:Пет Дек 06, 2013 11:45 pm"
- поне при мен така пише.
Явно си на работа кристално трезвен. Лека да е!
kozl - майстор
hidrazin поколението кой го възпитава? Аз, ти, тя, той, ние............................... Държавата ли? Каква беше държавата преди, когато възрастните хора имаха смелост да направят забележка срещу хулиганските прояви? Каква стана с тази демокрация дето и аз не смея вече да се обадя, за нещо дето считам, че е нередно.
Ей на хващам една мадама да си лепи рекламите на трафопоста и моментално ги разлепих и накъсах, а Она ми вика "простак". Епа така е - рекох - българската простотия се маха с още по-голЕЕма простотия.
Или пък друга мадама води кученце, което припика трафопоста. И аз любезно и любознателно и обяснявам, че трафопоста е скъпо съоръжение, опасно, много хора разчитат на него и не е редно да се припикава, а она ми вика - "Те и децата пикаят тук, а ти си хванал с мен да се разправяш". Кипна ми и се изтървах, че щом децата и кучетата пикаят, то ние възрастните направо мое да се изсерем на трафопоста и тая ме нарече простак. Е те това е възпитанието, доде демокрация та кучетата и деца да ни възпитават.
А иначе контактите най-вероятно не са последователно, а паралелно свързани. И дали изключва ДТЗ или предпазител - не стана ясно. Не е ясно дали чифт означава три жици, но пък се разбра, че три жици и трифазно не е едно и също. Едно време учехме електротехника в основното, после в техникума. Даже имахме практически занятия. Сега какво ли учат :? Ма едно време ние разчитахме на себе си, а сега разчитаме на софтуера. Едно време аз си навивах часовника, а сега го програмирам. И защо му е на новото поколение да учи и да помни като за това си има умни телефони.
hidrazin - майстор
8180 написа:
Как можа да го сътвориш това в "Публикувано на:Пет Дек 06, 2013 11:45 pm"- поне при мен така пише.
:-D Явно алкохолно вдъхновение. Приключвах празника че тази сутрин съм на работа.
Между другото леко смених работата. Вече като угасне слънцето не работя. :)
VLADO66 - майстор
hidrazin написа:
8180 написа:
Как можа да го сътвориш това в "Публикувано на:Пет Дек 06, 2013 11:45 pm"- поне при мен така пише.
:-D Явно алкохолно вдъхновение. Приключвах празника че тази сутрин съм на работа.
Между другото леко смених работата. Вече като угасне слънцето не работя. :)
Да не си жертва на такса 20% от приходите :?
hidrazin - майстор
VLADO66 написа:
Да не си жертва на такса 20% от приходите :?
Жертва? Определено не. Мен лично не ме касае. Пък и 20% такса е по-добре, отколкото 20% по-ниска изкупна цена. Тези проценти се пишат като разход и се приспадат от корпоративния данък. Това разбира се, доколкото разбирам от счетоводство. Пък то не е силната ми страна. :sad:
crez - майстор
kozl написа:
hidrazin поколението кой го възпитава? Аз, ти, тя, той, ние............................... Държавата ли? Каква беше държавата преди, когато възрастните хора имаха смелост да направят забележка срещу хулиганските прояви? Каква стана с тази демокрация дето и аз не смея вече да се обадя, за нещо дето считам, че е нередно.
Ей на хващам една мадама да си лепи рекламите на трафопоста и моментално ги разлепих и накъсах, а Она ми вика "простак". Епа така е - рекох - българската простотия се маха с още по-голЕЕма простотия.
Или пък друга мадама води кученце, което припика трафопоста. И аз любезно и любознателно и обяснявам, че трафопоста е скъпо съоръжение, опасно, много хора разчитат на него и не е редно да се припикава, а она ми вика - "Те и децата пикаят тук, а ти си хванал с мен да се разправяш". Кипна ми и се изтървах, че щом децата и кучетата пикаят, то ние възрастните направо мое да се изсерем на трафопоста и тая ме нарече простак. Е те това е възпитанието, доде демокрация та кучетата и деца да ни възпитават.
А иначе контактите най-вероятно не са последователно, а паралелно свързани. И дали изключва ДТЗ или предпазител - не стана ясно. Не е ясно дали чифт означава три жици, но пък се разбра, че три жици и трифазно не е едно и също. Едно време учехме електротехника в основното, после в техникума. Даже имахме практически занятия. Сега какво ли учат :? Ма едно време ние разчитахме на себе си, а сега разчитаме на софтуера. Едно време аз си навивах часовника, а сега го програмирам. И защо му е на новото поколение да учи и да помни като за това си има умни телефони.
+1 За съжаление това е голата истина, :x децата си ги възпитаваме ние и няма на кого да се сърдим. Сега се счита че като знае 3 чужди езика и вече е върха, това е просто позор. Имам случай, кандидатства човече за работно място счетоводител с "висше икономическо образование", питам го, какво е дебит кредит, незнае, :prayer: но ми се сепва че има английски ниво???? и немски. Да ама на мен ми е нужен счетоводител, а не преводач. Това е положението
8180 - майстор
hidrazin написа:
Пък и 20% такса е по-добре, отколкото 20% по-ниска изкупна цена. Тези проценти се пишат като разход и се приспадат от корпоративния данък. Това разбира се, доколкото разбирам от счетоводство. Пък то не е силната ми страна. :sad:
Май прецизна самооценка! :partyman: :)
Според мен Ви (ги) дерат яко, ама аз съм на кяр (би трябвало, ако, евентуално, едва ли не...). :yawinkle:
Таксата по-трудно се крие от Държавата, но е доста скрита във фактурите за населението (например)!
Продавате ВЕИ за 120лв.
Досега:
120 - 50 (разходи)=70лв. Корп.Данък 10% (КП) - 7лв. Остават 63.
Нова цена - минус 20% :
120 -20%= 96 - 50 (разходи) = 46 - 4,6 КД= Остават 41,4
Нова такса - 20%:
120 -20%= 96 - 50 (разходи) = 46 - 4,6 КД= Остават 41,4
И "тако и вако" Ви цакат ~34% надолу (според мен).
Другото е терминология и алабалистика.
Отделен въпрос е справедливо или не и кой как гледа. Вероятно, си играят на тема кой кое регулира. Подобно беше и с новите цени преди няколко месеца - 3 от добавките се обединиха в "Обществен ангажимент" в първите редове от фактурите (добавката "зелена" изчезна).
Сега, би трябвало, новата "зелена" такса да се появи/отрази някъде в тези фактури, ама надали. Ако тия 20лв. от примера отидат в населението/бизнеса (потребител) АЗ съм ЗА. Ако отидат в Бюджета - иди-дойди, но предполагам ще потънат по-дълбоко. :)

Сори за отклонението!
todortv - майстор
Нещата отидоха май към онази с енергетиката....
Питащият явно е далече от материята, той и затова пита.
По-добре обяснете на човека, че незаземеният контакт в банята е опасен и че няма място там, вместо
да го убеждавате колко е тъп!

Тема "Проблем с последователно свързани контакти" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: