Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
stefanbg - специалист
Ще пробвам със скоба, но ще трябва да си купя някоя по-малка, че моята е едричка.
pipilica, не е възможно да нямаш такава шайба. Това е едната от двете шайби, които притискат диска.
Днес опитах да блокирам с бутона и с гаргите да завъртя шайбата. С много голямо усилие мърда около 4-5 градуса наляво-надясно. не посмях повече да напъвам, за да не счупя нещо по алуминиевия корпус.
В понеделник ще потърся скоба и ще пробвам
ivanj - специалист
Възможно е шайбата да е превъртала в оста и от там да се е заварила за нея.
stefanbg - специалист
ivanj написа:
Възможно е шайбата да е превъртала в оста и от там да се е заварила за нея.
Да, допуснах го, но все пак мръдна малко. Ако е превъртяла, то и повърхностите са задрали и това може да е. Като пробвам със скобата. ще взема решение дали да играе ъглошлайфа
pipilica - майстор
Аз си мислех че тая шайба е предпазна. Двете шайби които притискат диска имат достатъчно хлабина и лесно изпадат, отделно че и двете са двуграм. Щом е за диска подпъхваш една отверка и леко от тук от там и трябва да излезе.
pipilica - майстор
Абе като се загледах в снимка 6 май тая шайба не излиза напред. Я дай по-едра снимкабаш на оста с шайбата. Да няма отзад нещо зегерка.
stefanbg - специалист
pipilica написа:
Аз си мислех че тая шайба е предпазна. Двете шайби които притискат диска имат достатъчно хлабина и лесно изпадат, отделно че и двете са двуграм. Щом е за диска подпъхваш една отверка и леко от тук от там и трябва да излезе.
Да, имал съм и друг циркуляр - шайбите излизат без проблем. Ама на тоя не ще. Не се вижда зегерки и нищо, което да ме насочи нанякъде. Вероятно е била плътна и от задиране се е уплътнила още повече.
pipilica - майстор
Е сега зумнах снимката и почти съм убеден че тая шайба не се вади напред, поне на снимката така изглежда.
Загледай се в отбелязаното.

Прикачен файл

Снимка 6.jpg
Снимка 6.jpg (81.55 KиБ) Видяна 1998 пъти
stefanbg - специалист
Утре ще разгледам с часовникарската лупа! Но ако не напред, как може да е тогава?
MamaMy - майстор
На мен ми се струва, че са две шайби нанизани една в друга. Съдя по цвета на метала. Най-вероятно е гореща сглобка и няма смисъл да се разглобява.
pipilica - майстор
Тоя алуминиев остатък от редуктора в момента на един болт ли се крепи. Ако пробиеш предпазителя може ли да го махнеш. Разгледай да не би тая шайба да трябва да се завърти на 90 градуса спрямо оста и тогава да се вади. Тва оста и шайбата на какво се крепи в момента клапче ли или има лагер който не се вижда.

Тема "Не мога да разглобя ръчен циркуляр!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: