Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
iivanov - майстор
koveslav написа:
iivanov написа:
Тук,във форума имаме страшен спец по ВИГ!
Всъщност, като се замисля, първо спец трябва да каже дали ще стане.Щото аз съм виждал бренер само на картинка, пък мястото е труднодостъпно, с диаметър 28 мм.
А буталото не го белязах, та се вкарах в едни филми...Ама с питане до Цариград се стига. :-D Та според мнение в друг форум, който за съжаление не се развива, ключа за сегмента трябва да е към карбуратора. Такова беше мнението и на комшията, дето му чува главата.
koveslav - майстор
За буталото е точно такъв принципа-ключа никога да не е към най-горещата зона(аспуха) или към прозорец в цилиндъра.Зависи колко прозореца има цилиндъра.Като ориентираш буталото в предполагаема позиция,преди да го сглобиш,гледаш в цилиндъра,траекторията на ключа да не минава през прозорец.
koveslav - майстор
Колега,има ли развитие по ремонта? Свиркай ако има затруднения-тук сме за да си помагаме!
iivanov - майстор
:? Абе умрелия си е умрял и най-много да го зомбираме.Оригиналния цилиндър и буталото имаха дерюги и сега разбрах защо.В ауспуха, който е капсулован, има една гъсто навита тел.Та тази тел е прегоряла и е започнала да се чупи.При разглабянето не отдадох внимание, но намерих парченце от същия материал между лагера и семеринга.Не ми се правят експерименти да я махам телта, защото е с искрогасителни функции-не ми се ще да си подпаля задника. :-D В същото време е безсмислено да се наливат пари в нов ауспух, тъй като в момента този модел коса е намален -явно изчистват наличности.

ппЕй тъй, за спорта, ми хрумна решение за лагерното легло.
Всяко пристъргване ще отслаби основния материал и затова е по-добре да го избегнем.А ще го избегна, като семеринга го преместя назад и сложа два лагера или един двуредов.За последното трябва да прегледам спецификациите.
kuger - майстор
Има лагери широка серия, може да поставиш от тях, но, това изяденото от превъртането на лагерите трябва да компенсираш по някакъв начин. Колега беше писал по-горе за калай, мисля, че не го разбра, калая се напластява върху лагера.
Има и друг начин, студено напластяване в леглото на лагера /някаква много твърда жълта сплав/, но не знам на частно къде може да се направи.
За ауспуха, махни тела, намери мрежа, неръждавейка, 1-2 мм око, постави на място на тела няколко слоя, желателно с разминаване на отворите, ще решиш проблемите.
Относно дерюгите в огледалото, ако не са много и дълбоки, ще работи машинката и така, е малко ще се вдигне разхода.
iivanov - майстор
Хм, то и аз за такава мрежа се сетих, ама не се сещам откъде да я взема. :?
nikolson - майстор
Магазините за левче/домашни потреби продават сита за брашно.
kuger - майстор
nikolson написа:
Магазините за левче/домашни потреби продават сита за брашно.
Тънка е, имах предвид мрежа от 1-1,5 мм тел с око 1-2 мм.
koveslav - майстор
Нали ти бяха правили някакъв ремонт.Как така ще е надран цилиндъра,ще има проблеми разни и ще ти вземат пари? А за разстъргването не се притеснявай,ака предварително си го наварил-т.е. възстановил дебелината. Пробвай,ако искаш зомби,да изпилиш материала който е пред вкопаното легло.След това калайдисай лагера и го монтирай-внимавай с дебелината да не пръснеш леглото или да не затегне лагера.Калаената композиция има точка на топене около 300-320 градуса,които няма как да се достигнат в тази зона.Двутактовата мошина е труднопредвидима-двигателчета с надраскан цилиндър съм имал случаи да бачкат още доста и то без проблеми.Направи си ремонта с мнимум средства и-колокото,толкова.
iivanov - майстор
Нее, kuger не е разбрал.Цилиндъра и буталото са в перфектно състояние, но това ще се промени, ако влязат парчета от телта.В ауспуха дрънкат доста, а при тръскане падат откъм входа му.
А с ВИГ наваряване няма да стане-консултирах се. :partyman: Не разбрах точно, но ставаше въпрос за промяна на кристалната структура от температурата. Ставало с газопламъчно наваряване, с някакви карбиди и флюсове, но не било евтино.А аз се мъча да ковна дявола докат фърчи. :-D
Започнах да привеждам в изпълнение един планн, но ще видим ,колко е успешен.Вземах с 4 мм по-широк лагер-така от двете страни ще имам по 2 мм сигурно легло.С тънко пробойче от пила направих язви, които повдигнаха материал.Същия ще бъде подравнен с калаен филм.

Тема "Да го вдигнем умрелия" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: