• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
griffin - майстор
Дъските които ще се ползват са 63мм оринтировъчно но на места може да се подлагат дъски за да се докара ниво. Ватата ще е с тия восъчни листа отгоре които се водят уж някаква паро бариера. Иначе си намерих рула паромембрана които са на приемлива цена. За дебелините нямам кой знае какъв избор ако зема 7см тя на цена е над 10ката просто склада е кофти, а там дето ще земам десятката има 6ца на сходна цена и предпочитам да се запася. Мисля да зактепвам ватата с пирони които малко да стърчат и да я подпират отдолу. Накрая мисля да накова всичко с тая парозащитна бариера дет споменах да е по чисто и да поддържа и тя.
8180 - майстор
В две теми нази вечер се налага да напомня, че парозащитата (мембрана, изолация, бариера) се монтира откъм ТОПЛАТА страна на ТИ, главно при вата и КОГАТО Е необходима.
griffin - майстор
Колега за съжаление това не е покрив, тука и двете помещения са топли горното се предполага че ще е с температура около 20-22 долното приблизително 15-на може малко повече. Проблема е че в долното помещение няма да е много добре уплатнено и поради циркулацията на въздух ще изстива пода на горното, целта на изолацията ми е да предпазя пода на горното от това изстиване просто.
8180 - майстор
Колега griffin,
Ти си знаеш.
Аз ти пиша за нещата по принцип. При тези разлики, сигурно и ТИ е излишна, но веднъж положена, тя увеличава разликите по температура и влажност. У нас, като правило съвпадат.
А разликите определят посоката на преноса. Количествено се смята конкретно от професионалисти.
При изолация с вата, се препопоръчва да се предвидят мерки ватата да остане СУХА и работоспособна като ТИ - да се предпази от проникване на влага и да се осигури съхнене, ако е настъпило навлажняване.
Писано е доста из Форума.
Успех!
  • 1
  • 2

Тема "Питане за монтажен силикон (или както там точно се води)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: