Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
hidrazin - майстор
Ами тогава с това и ръчната ножовка. :-D
Изображение
:partyman:
chapara - майстор
Бих предпочел да сваля плочката за половин час да я срежа и залепя срезаната плочка. Основата е гипскартон :wink: Ами така е когато действията изпреварват мисълта!!!! :idea:
alsted - майстор
То тука малко е "боли, сърби, драго ми е". Да се вдигне, да се вдигне, колко прахоляк да се вдигне от една плочка? Какво пречи някой да държи прахосмукачка до среза за минута - две? Правили сме го много пъти примерно при дупчене за дюбели в обитаемо помещение. Чапара, би ли споделил как ще свалиш плочката? При такъв опит, преди много години, съборих бая ми ти плочки ... От тогава режа с флекса до основа и после - дискретно с чука и секача. Тук върху ГК да не искаш да кажеш, че ще чегърташ зад лепилото? Все пак не е сигурно дали за беля не се получила добра споика със съседна плочка :?
chapara - майстор
Часовникарската-с малки длетца много остри. Все пак човека казва че няма флекс. :wink:
alsted - майстор
Ами човека да ползва жокер "обади се на приятел". Чуканията върху ГК хич не бих ги препоръчал. Иначе "часовникарския" метод ми е добре познат. Нямам машина за отвори (щото толкова и работя), но със секач в менгемето и с ъгълчето на теслата си правя всякакви дупки :-D
ivo_vd - специалист
Благодаря ви за мненията. Това с флекса е ясно и не съм и питал.
hidrazin показа снимка на нещо като метално въже, обаче не ми написа какво е, а аз си признам, че съм доста бос в тази област. Убеден съм, че ако успея да прережа плочката до гипскартона, ще мога да отлепя малката част от нея и няма да имам драми.
Вариантът с длето и чукане по гипскартона наистина не удачен.
Само че не ми стана ясно, мога ли с нещо като ножовка да я срежа, защото ако не е възможно, искам или не ще се наложи да извикам някой с флекс или пък да оставя нещата в сегашното им положение?
lyubohar - майстор
Четири дена на можахте да срежете една плочка?
Че жена ми десет пъти да ме изгонила до сега. :lol:
Отивате ,купувате най евтиния ъглошлайф 30-40лв.с един диск-тънък за керамика и готово.
Сега е момента да кажете на жена си,че този инструмент трябва непременно да се купи. :lol:
И така докато се обзаведете.Нищо сложно няма с тези външни ъгли и един ъглошлайф.
jekasus - майстор
lyubohar написа:
Отивате ,купувате ....... ъглошлайф
Утре, от Лидъла, в петък го връщате обратно в магазина :-D
nikolson - майстор
ivo_vd написа:
hidrazin показа снимка на нещо като метално въже,
Диамантена нишка. Слага се и на ножовка.
hidrazin - майстор
Точно. Това е корда - диамантена, карбидна, волфрамова ... или както и да и казват там.
Слага се на лък за ножовка и с нея се режат керамика, стъкло, тухли, чугун ...
http://www.instru.bg/korda-za-ryazane-v ... -300mm-mtx
Корда за рязане диамантена, 300 mm
http://www.toolpak.bg/product/244/karbidova-korda
Лист ръчна ножовка 216-300-R
Цени различни. Коя е по-качествена или най-добра като цена/качество не мога да кажа.
Взимал съм само веднъж и ми свърши работа. Не знам обаче при теб дали ще се получи добре.
Просто при теб трябва дълъг и равен срез, а това трудно ще стане с тази ножовка.
Подкрепям идеята за флекс. Вземи си някакъв евтин. Явно ще го ползваш рядко ама като ти потрябва ще си го имаш.
:partyman:
Последна промяна от hidrazin на чет мар 19, 2015 9:29 am, променено общо 1 път.

Тема "Отрязване на залепена плочка ???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: