Бих предпочел да сваля плочката за половин час да я срежа и залепя срезаната плочка. Основата е гипскартон Ами така е когато действията изпреварват мисълта!!!!
То тука малко е "боли, сърби, драго ми е". Да се вдигне, да се вдигне, колко прахоляк да се вдигне от една плочка? Какво пречи някой да държи прахосмукачка до среза за минута - две? Правили сме го много пъти примерно при дупчене за дюбели в обитаемо помещение. Чапара, би ли споделил как ще свалиш плочката? При такъв опит, преди много години, съборих бая ми ти плочки ... От тогава режа с флекса до основа и после - дискретно с чука и секача. Тук върху ГК да не искаш да кажеш, че ще чегърташ зад лепилото? Все пак не е сигурно дали за беля не се получила добра споика със съседна плочка
Ами човека да ползва жокер "обади се на приятел". Чуканията върху ГК хич не бих ги препоръчал. Иначе "часовникарския" метод ми е добре познат. Нямам машина за отвори (щото толкова и работя), но със секач в менгемето и с ъгълчето на теслата си правя всякакви дупки
Благодаря ви за мненията. Това с флекса е ясно и не съм и питал.
hidrazin показа снимка на нещо като метално въже, обаче не ми написа какво е, а аз си признам, че съм доста бос в тази област. Убеден съм, че ако успея да прережа плочката до гипскартона, ще мога да отлепя малката част от нея и няма да имам драми.
Вариантът с длето и чукане по гипскартона наистина не удачен.
Само че не ми стана ясно, мога ли с нещо като ножовка да я срежа, защото ако не е възможно, искам или не ще се наложи да извикам някой с флекс или пък да оставя нещата в сегашното им положение?
Четири дена на можахте да срежете една плочка?
Че жена ми десет пъти да ме изгонила до сега.
Отивате ,купувате най евтиния ъглошлайф 30-40лв.с един диск-тънък за керамика и готово.
Сега е момента да кажете на жена си,че този инструмент трябва непременно да се купи.
И така докато се обзаведете.Нищо сложно няма с тези външни ъгли и един ъглошлайф.
Точно. Това е корда - диамантена, карбидна, волфрамова ... или както и да и казват там.
Слага се на лък за ножовка и с нея се режат керамика, стъкло, тухли, чугун ... http://www.instru.bg/korda-za-ryazane-v ... -300mm-mtx Корда за рязане диамантена, 300 mm http://www.toolpak.bg/product/244/karbidova-korda Лист ръчна ножовка 216-300-R
Цени различни. Коя е по-качествена или най-добра като цена/качество не мога да кажа.
Взимал съм само веднъж и ми свърши работа. Не знам обаче при теб дали ще се получи добре.
Просто при теб трябва дълъг и равен срез, а това трудно ще стане с тази ножовка.
Подкрепям идеята за флекс. Вземи си някакъв евтин. Явно ще го ползваш рядко ама като ти потрябва ще си го имаш.
Последна промяна от hidrazin на чет мар 19, 2015 9:29 am, променено общо 1 път.