Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
MamaMy - майстор
http://bastlman.wz.cz/2010/08/AEG-Lavam ... codes.html

Кой точно е кода за грешката? Колегите по-горе се опитват да помогнат и искат подробно инфо. От твоя страна почти никакъв отговор. Добре поне, че уточни модела. По-добри снимки няма. Информация какво точно не тръгва ми даде едва в последния пост. И най-вероятно магнет вентилите се управляват с реле. За повече информация се обърни към специалистите по боба.:wink:
lov - майстор
drm написа:
egomen66 написа:
Разгледай това упътване . Можеш да си го преведеш в гугъл. Може да иска първоначално програмиране. https://www.gebruikershandleiding.com/A ... =0011#af11 #-o
Това си го имам на книжка.За да почна да търся съвети, значи все пак съм направил някакви предварителни проучвания.Все пак благодаря, по някога и малката помощ е помощ.
Добре де а правиш ли разлика между реле и симистор на тази платка и чувал ли си че има и пресостати които следят нивото на водата. Да не говорим че и една песъчинка във вентила или нарушен контакт на друго място може да е причината да не тръгва. Техника не се ремонтира само с фъргане на боб и гадаене по кристални топки. Иска се мерене и елементарни познание а не само какво си прочел някъде по форумите.
Та врачките и баячките на форума са в отпуска и няма защо да се сърдиш на колегите че не искат да помагат.
drm - специалист
MamaMy написа:
http://bastlman.wz.cz/2010/08/AEG-Lavam ... codes.html

Кой точно е кода за грешката? Колегите по-горе се опитват да помогнат и искат подробно инфо. От твоя страна почти никакъв отговор. Добре поне, че уточни модела. По-добри снимки няма. Информация какво точно не тръгва ми даде едва в последния пост. И най-вероятно магнет вентилите се управляват с реле. За повече информация се обърни към специалистите по боба.:wink:
Аз по горе съм писал, ама пак ще го спомена.Пералнята няма дисплей, и за да се установи номера на грешката се натискат 2 бутона и се задържат.След тази манипулация се чуват 5 последователни звукови сигнала.
Chefo77 - майстор
Вода може да не иска да пълни и ако не прави добър контакт на прекъсвача на вратата.
Козата си сака пръч.

Това намери ли го?
http://www.scribd.com/doc/97807493/Wash ... ide#scribd
drm - специалист
[quote="Chefo77"]Вода може да не иска да пълни и ако не прави добър контакт на прекъсвача на вратата.
Козата си сака пръч.

Не е от лош контакт на прекъсвача на вратичката-проверено.Повече ме притеснява, лекото жужене на платката във активиран режим.
pipilica - майстор
Проследи кабелите и виж какво управлява вентила и дали е изправно. Казваш вентила е изправен, как го провери, само цъка котвата или пуска и нормално вода.
Провери и пресоста да не е блокирал и проца да си мисли че има вода.
Колко време не си я изключвал от контакта преди да се скапе, щото моята 7 години не беше изключвана и една сутрин жената вика я глей пералнята не работи. Прочетох по въпроса и смених кондерите в захранването и всичко стана ОК, да нямаш подобен проблем, опитай да локализираш това жужене кой елемент го издава.
kozl - майстор
drm написа:
Повече ме притеснява, лекото жужене на платката във активиран режим.
Според мен това не трябва да те притеснява, защото имам импулсни захранвания, които издават също такава"музика" и си работят от години. Все пак премери напрежението след стабилизатора, вероятно е 12 волта - виж от релетата за колко волта са. Снимките не са добри и ако мога по тях да съдя, предполагам, че симистори няма. В този форум съм постнал снимки на платка от АЕГ съдомиялна. На платката има само едно реле за нагревателя и няколко симистора. На твоята платка има няколко релета и вероятно няма симистори.
Има ли течове от пералнята? Почисти ли пътищата, тръбичките до пресостата? Духни му на пресостата, ама леко -трябва да цъка. На миялната са 2 пресостата, с по един контакт и лесно се проверяват за верига с леко духане. Но съм срещал пресостати с повече контакти и там проверката по-трудна е.
В крайна сметка след като се въртях около миялната 2 дни и проверих, това което аз мога -закарах я в сервиз. Към 100-на лева и на другия ден си я взех. Обяснението беше, че повредата била в програмата. А дали е така :?
drm - специалист
Направих днеска една проба , като сложих 4 литра вода в пералнята , и зададох режим помпа. Оказа се че помпата се включва за около 5 секунди, и след това спира.
pipilica - майстор
И? Вода остава ли, пробва ли да пуснеш втори път помпата. Провери ли маркуча на пресостата и самия пресостат.
drm - специалист
pipilica написа:
И? Вода остава ли, пробва ли да пуснеш втори път помпата. Провери ли маркуча на пресостата и самия пресостат.
Да , водата остана.Пробвах няколко пъти , все си е така.Пресостата , го проверих-работи, но маркуча не съм го гледал обстойно,изглежда като нов и здрав.

Тема "Проблем с пералня AEG Elektrolux Lavamat" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: