Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
tangratannakra - напреднал
nanko написа:
tangratannakra написа:
Съседите отгоре ги няма, апартаментът е празен. Техният таван изглежда по същия начин, а отдолу под мен дереджето е същото.... Идеи?
tangratannakra написа:
Както казах, собствениците на апартамента над мен ме го обитават, за това изключвам фугите като възможност.
Последно?
tangratannakra написа:
Проблем имат всички тераси по височина над мен, като е най-ясно изразен при мен. Аз лично подозирам зле направен монтаж. Но оттам нататък нямам представа какво да правя ....
tangratannakra написа:
Когато завали по улука се спуска водопад, около него по тавана е мухлясало и се вижда огромното влажно петно (което е било замаскирано преди това). Вижда се и по много други тераси, което ме води на мисълта, че това е проблем следствие на лошото строителство.
От това което казваш и от снимките следва само лошо строителство. Решението е да се ремонтира цялата вертикала, за което трябва домоуправителя да се напъне малко и да организира нещата. Всеки ремонт при теб е временно решение, защото ако има дори и 1 апартамент над теб който да тече, е въпрос на време да стигне отново до теб. Хващайте се всички задружно (което е страшно трудно, но не и невъзможно) и си ремонтирайте вертикалата. Ако има други проблеми оправете ги и тях на един път.
- Съседите ГИ НЯМА, но и тяхния таван около улука изглежда по подобен начин.

- :( От това се опасявах.
За съжаление сградата е идеалната извадка за ситуацията в БГ... Събират се много пари, комплексът не се поддържа, всеки по единично се крие вкъщи. Домоуправителят е БОГ Зевс, който ако му намекнеш, че трябва да свърши някаква работа ще те изпепели със светкавица....

Явно по-настоятелно трябва да мрънкам по женски...

А какъв майстор(фирма) трябва да търся (щото подозирам, че аз ще трябва да организирам всичко) ... ВиК ( :) ), строителна... ??
lyubohar - майстор
Мда...
С всичко съм съгласен,но с определението за домоуправител-не съм.
Защото минах по този път.25 години бях домоуправител и касиер до преди 6 месеца.
Почти не е влизал майстор във входа-всичко оправях собственоръчно.
Кой знае колко средства съм им спестил
Като се нанесохме в това ни жилище всичко беше занемарено.
Няма чистачка-щели да се редуват да чистят.Как ли пък не.
Половин година плащах от джоба си на чистачка.Накрая успях да ги накарам да си плащат.
Хайде да ремонтираме покрива-не искат.
Хайде по програмите да санираме-ходих на сума ти семинари-не искат.
Хайде да ремонтираме стълбището,че е като в циганска махала-не искат.
Ремонтирахме си първите 2 етажа за наша сметка.
Сега им протече на тези,които не искаха.Ама имат много здраве.
Да им тече и да си плащат.
Трябваше след мен да събират 45лв. да плащат на чистачката и тока.
Не успяха да се справят и с това.Че и изгониха чистачката.
Сега сме на етапа преди 25 години-аз плащам на чистачката и за тока от джоба си.
Това е положението с домоуправителите-те не са лошите,а съкооператорите им.
Да се заемеш с тази длъжност си е голяма разправия и отговорност.

Колкото за проблема с теча,мисля,че трябва да се почне проверката от покрива.
Твърде вероятно да се стича вода покрай водосборната кутия и от там да подлизва по тръбите.
Аз нямам нищо против домоуправителите, принципно. Мога да предполагам само какъв ужас е да се занимаваш с всичко и с претенциите на всички.

НО! Когато ти плащат заплата за това, е редно когато има оплакване, препоръка, молба, да не гледаш просто с отегчение и да свиваш рамене.
Отделно, че когато имаш работно време, е редно да си офисът си, а не да си висиш вкъщи, и ако някой ти се обади, да дотичаш кажи речи по долни гащи. И пак подчертавам, става въпрос за случая когато това ти е работата за която ти се плаща. Но да не влизаме в излишна полемика.

Забравих да кажа, а явно е важен момент, че по улука който е съседство с терасата (по фасадата на сградата), също така се отича вода. Може би наистина е проблем с покрива/улука по покрива...

Дано някой да ме вземе на сериозно...

А има ли някакъв начин да закърпя положението за зимата? Да къртя по моята тераса и да правя някакви изолации? Въпреки, че този метод силно ме съмнява...
lyubohar - майстор
Теча е следствието.
Трябва да откриете първопричината,а тя е някъде нагоре.

Плащането заплата на домоуправител е нещо ново напоследък.
Аз съм нямал тази привилегия.А и срещу заплащане вече не искам. :lol:
Hoвoceлckи - майстор
Нещо не разбирам :? Говориш за теч от улука, а ни показваш снимка на водосток. От водостока ли тече? Около тръбата дето слиза от горния етаж? Или инаистина има улук, който се препълва при дъжд и прелива? Снимай го. От терасите водата отвежда ли се в тази тръба? Със сифон? Има ли изобщо отвеждане на водата от терасите нанякъде? Какво ни показваш на първата снимка?
Ха! За мен Улук и Водосток са едно и също? Явно не са :-)

Тече по тръбата дето минава през терасата ми. Тече и по тръбата дето минава успоредно на стената на сградата, перпендикулярно на земята. На първата снимка е таванът на терасата, а на следващата е това как е монтирана същата траба в пода. тази тръба се отвежда в земята. Ще снимам после.

Ще се пробвам да кача и клипче някъде....
Hoвoceлckи - майстор
Hoвoceлckи написа:
От терасите водата отвежда ли се в тази тръба? Със сифон? Има ли изобщо отвеждане на водата от терасите нанякъде?
Като се стича по тръбата на твоя етаж къде отива тази вода - продължава да си се стича някак си и през твоя под или се разлива по терасата ти? От къде се появява извън тръбата вода - от най-горе ли или от някоя тераса конкретно, някъде над теб?
nanko - специалист
Това е много вода и най-вероятно проблема е наистина на покрива. Виж/снимай там да видим каква е ситуацията. Иначе можеш спокойно да изрежеш мухлясалата част около тръбата. Като гледам и сама ще падне съвсем скоро. Ако евентуално изтича и през снадката (въпреки, че при такъв теч е малко вероятно, но не и невъзможно, ако е запушена тръбата) ще може да се види.
jika777 - напреднал
трябва да се снима "казанчето'' на покрива, да се проследи по време на дъжд от къде се стича,според мен ,не е разчетено и прелива,а може и да е запушено!
Обади се на строителя,нищо ,че са минали 5г.,ако е съвестен и държи на реномето си,може да даде по-ниска цена или вземе да оправи проблема за своя сметка

Тема "Проблем с теч около улука! Как?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: