Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
nikolovvd - майстор
Като ти гледам конденза мога да предположа, че температурата е около 22-23 градуса, а относителната влажност 65-70%. :-D
Купи си един влагомер-термометър и следи относителната влажност в стаята. Като стигне 65% отваряй и проветрявай.
Ако е спалня, я стопли и преди лягане проветри помещението за 3-4 минути. Температурата ще падне, но бързо ще се възстанови от топлите стени. Намали температурата на 20 градуса за през нощта и сутринта може да няма конденз.
Човек докато спи отделя около 2 литра вода с издишания въздух, а тричленно семейство за денонощие отделя 14-15 литра вода по този начин. Ако тази вода не се изведе навън, влажността се повишава. Ако имай климатик в помещението можеш да го включиш в режим DRY и така да изкараш влагата навън без да проветряваш често.
fox_vt - майстор
Ако този конденз е сутрин след ставане то това е нормално.То и през деня да е не е чак толкова много.Само с проветряване би трябвало да се получи.Все ми се струва че едно бебе ще му е по добре да диша малко по хладен въздух но чист отколкото горещ но спарен и беден на кислород.А пък ако се появи мухъл той е много по опасен за него.
stefarata - специалист
Да, кондензът изчезва през деня, има го само сутрин. Ще пробвам с проветряване по-често, пък и предполагам че като се стабилизира студено времето и държим климатика нон-стоп включен температурата ще падне и влажността.
Благодаря за съветите
nikolovvd - майстор
Не сушете пране вътре. Ако нямате сушилня си купете. По-добре е отколкото да се простира навън и да се ароматизира с пушек от комините.
stefarata - специалист
Прането съхне на терасата, само мога да си представя колко вода щеше да тече по стъклата ако вкарвах сушилник вътре
lecki - специалист
Истината е че стъклопакета (24мм) който е масов
"държи" по-студено от дървената дограма също е по-добре уплътнен (по-малко проветряване)
и с това условията за конденз са налице.
Смисъл от троен мисля че има само ако трябва да се обезшумява,
наи-добре според мен двоен 32мм или по-широк.
А за бебето наи-важно е да диша чист въздух-проветрявайте/разходки (на консултацията не ви ли казват?),
влагоуловителите също са вариант защото високата влажност е предпоставка за мухъл!
Не допускйте 70% и по-голяма влажност.
Хубаво е стените да имат по-добра паропропускливост-да "дишат" (боя, мазилка,тапети ...).
Да ви е живо и здраво бебето !
nikolovvd - майстор
stefarata написа:
... ако вкарвах сушилник вътре
Имах пред вид сушиня - машина. Има модели с термопомпа, които не вкарват влага в помещението.
miroki - майстор
При това ъглово разположение, конденза е нормален.
Бебетата обичат умерена температура. Дори малко по-хладна от колкото ние.
vectra72 - специалист
При мен ако вечерта спусна външните ролетни щори на сутринта няма конденз,ако не са спуснати целия прозорец е мокър.
mironcho - специалист
Здравей,
общо взето по-напред са писали всичко по темата.
И у дома прозореца (свястно ПВЦ с К стъкло 24мм) в спалнята сутрин също е мокър. Няма спасение - няма монтирана вентилационна клапа на прозореца. Нужно е проветряване - няколко пъти на ден за по 3-4 минути. Стаята не изстива, но вътре се диша много по-леко.

И на мен не ми се вярваше на думите на монтажниците, но тройния стъклопакет (в кухня!) не прави конденз от вътрешната страна.

Тема "Конденз по ПВЦ прозорец-решение" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: