Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
lyubohar - майстор
Тази технология с имитация на дървесина е позната у нас поне от 40г.
Ужасно грозно.Предпочитам бели с малко мече и качествена боя.
Разбира се преди това идеално обработване на повърхности,каса.
Обиране на луфтове за идеално уплътнение.
Преди ползвах кит за кола,последния път някакъв бял за дърво.
И двата варианта вършат работа.
Разбира се най добре е да се смени всичко с качествени врати.Както и направих.
Но майсторите по монтажа си оставиха ръцете.Някои сами се затварят.
Добре,че е на тоалетната и кухнята. :lol:
brpraziel - специалист
Красотата е в очите на гледащия :)
Сега като се замисля като махна всичките слоеве боя и изшлаифам хубаво ще ми се отвори 7-8мм луфт между врата и каса това как се обира.През уикенда ще пусна малко снимки да придобиете представа за състоянието на вратите почвам да се чудя дали освежаването им е постижимо или финансово ще се равнява на нови врати.
EDI - майстор
Аз ви предлагам да не се впускате в приключения, понякога края не е това, което е било като идея. :lol: Или ако го правите, първо тренировки, да се види ефекта.
infomar
brpraziel написа:
Красотата е в очите на гледащия :)
Сега като се замисля като махна всичките слоеве боя и изшлаифам хубаво ще ми се отвори 7-8мм луфт между врата и каса това как се обира.През уикенда ще пусна малко снимки да придобиете представа за състоянието на вратите почвам да се чудя дали освежаването им е постижимо или финансово ще се равнява на нови врати.
Ако е по цялата дължина - захващаш с видийки летвичка, китоваш и боядисваш, ако е локално - ползвай стъклена вата с епоксидно лепило от магазините за авто козметика - продават малки разфасовки. Там има и кит и шкурки и.. всичко каквото трябва.
Врати като старите - дебели, тежки от масивна дървесина, които не се изкривяват вече не се продават. Сега ги знаеш какви са - дебела хартия от двете страни и боя за примамка. За да излизат на производителя по 10-20 долара парчето.... и като сложиш печалба на всички по веригата плюс транспорт от другият край на света.... стават по 60-80 лева.
brpraziel - специалист
Малка част от дефектите за които говоря.

Прикачен файл

IMG_8827.JPG

Прикачен файл

IMG_8826.JPG

Прикачен файл

IMG_8825.JPG

Прикачен файл

IMG_8824.JPG

Прикачен файл

IMG_8823.JPG
brpraziel - специалист
Според вас имат ли спасяване.

Прикачен файл

IMG_8829.JPG

Прикачен файл

IMG_8828.JPG
EDI - майстор
Малиииии, колко боя има да сваляш :? :lol: .Нищо им няма на вратите, като свалиш боята, ще видиш как ще светнат.А первазите стъклодържатели се сменят без проблем.
brpraziel - специалист
Те по первазите(имам предвид тези отстрани на вратата) и стъклодържателите са ми главно проблемните зони.Вратите и касите са сварнително гладки.Боята е поне 4 слоя мисля че никога не е махана. :-D
infomar
За да си облекчиш работата, аз бих първо почистил до здраво всичката дървения, после ако има окантяващи летвички, вместо да си играя с тях, бих помолил дърводелец да ни направи нови - няма да е много скъпо. Което можеш подмени, което не можеш - китовай и с шкурката....
griffin - майстор
Ако нямаш летви може да оправиш откъртванията с кит, няма да е здраво колкото оригиналното, но няма да седи така. Преди няколко години кучето ни беше изгризало половината перваз на входната врата и за няколко дена успях да го възстановя до първоначалния му профил, след лака който ударихме после, не може да се различи мястото на поправката :).
Трябва да изчистиш дървото от боята каквото и да правиш де и после да мислиш варианта с летви или первази, които както казаха и колегите е по-добър.

Тема "Боядисване на вътрешни врати в къща." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: