Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
DKosev - специалист
Огледах каква е ситуацията на терасата, позанимах се час-два и общо взето най-добре ще е да се изчегърта цялата мазилка..
Ще докарам стените до гол бетон.. понеже ситуацията се применя малко, как ще е най-добре да я 'освежа' тая тераса?

Грунд бетон контакт, след това какво да бъде?

Поздрави!
nikolov333 - майстор
Теракол загладен с гъбена маламашка и отгоре фасаген..

Прикачен файл

19.jpg
19.jpg (91.22 KиБ) Видяна 1934 пъти
DKosev - специалист
С гъбената маламашка какъв е ефекта, какво се получава накрая?
nikolov333 - майстор
Става нещо като вароциментовата мазилка..гладко, но без гланц. Един вид замазва и позволява да се оберат неравностите. Опитно ще трябва да установиш момента с овлажняването на маламашката в зависимост от гъстотата и дебелина на слоя на теракола. Не трябва да има големи неравности защото теракола се "завалва" където е на по-дебел слой, за това предварително попълни дупките и фугите ако има такива и изчакай да изсъхне материала в тях. След това нанасяш равномерно тънък слой с дебелина 2-3мм теракол на едната стеничка и после с леки движения "галиш" теракола, без да натискаш с леко овлажнената маламашка. Пробване му е майката, но не е голяма философия.. :partyman:
DKosev - специалист
Само ако знаете как се получава.... :)
DKosev - специалист
Накрая, до няколко дни съм готов.
DKosev - специалист
За да не стане гаф да питам и тука.
Понеже взех бял фасаген, който ще тонирам на място, баката е 5 литра.
Разходната норма е по около 100-130 грама на метър.
Демек аз го смятам, че за около 40 кв. трябва да стигне..
А терасата е около 20-25 кв. стени и таван.
Обаче, това е драскана мазилка, разхода май ще е по-голям?
Дилемата е следната, имам и бял обикновен латекс, дали може да смеся малко фасаген и повече бял латекс за тавана, а стените само с фасаген. Идеята е да съм сигурен, че фасагена ще стигне с тоя цвят, че после трудно ще успея да го нагода пак такъв?

Поздрави!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Направи стените, ако имаш остатък си го мешай за тавана
chapara - майстор
Въпрос: Защо ти ще тонираш? Има си магазини където тонират и винаги по формула могат да ти доправят същия цвят :?

:-D :-D :-D

Тема "Освежаване на тераса" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: